Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Kan ik op bezoek komen bij Focus en WTV? Worden er rondleidingen georganiseerd?

We ontvangen met veel plezier groepen voor een rondleiding doorheen onze gebouwen. Zo verneem je meer over de dagelijkse werking van een regionale televisiezender. Een rondleiding duurt ongeveer een uurtje en kost 100 euro (voor scholen reductietarief van 45 euro). Reserveren is noodzakelijk en kan online via onze reserveringstool.

De rondleidingen gaan door in de namiddag. De groepen mogen ook niet groter zijn dan 20 personen. Je kan een rondleiding aanvragen per mail, op rondleidingen@focus-wtv.be. Hou er echter mee rekening dat de agenda van rondleidingen snel volloopt. Het zou kunnen dat we niet tegemoet kunnen komen aan jouw wensen. 

Je kan ook online Focus & WTV beter leren kennen. Bekijk even onze welkom-module.

Hoe weet ik dat ik tot de winnaars van een wedstrijd behoor?

Namen van winnaars worden door ons niet gepubliceerd, omwille van privacy redenen. Als je gewonnen hebt, word je door ons altijd persoonlijk verwittigd. Ofwel per mail, ofwel per brief.

Kan ik ergens het wedstrijdreglement i.v.m. acties op de site nalezen?

Voor de meest courante acties waarbij we bijvoorbeeld tickets wegschenken, is het algemene wedstrijdreglement van toepassing. Dat reglement kan je hier nalezen.

Indien er voor bepaalde (grotere) acties een afzonderlijk reglement werd opgesteld, wordt dit expliciet vermeld. Het wedstrijdreglement vind je dan ook terug bij de desbetreffende wedstrijd.

Ik organiseer een evenement dat ik graag zou promoten via Focus en/of WTV.

In onze online evenementenkalender kan je zelf gratis jouw evenement publiceren. Surf daarvoor naar agenda.focus-wtv.be.

Indien mogelijk werken we graag een partnership voor jou uit. Mail ons gerust alle gegevens van jouw evenement door via promotie@focus-wtv.be.

Mag ik het logo van Focus en WTV gebruiken ?

Dat kan zeker, maar we weten graag voor welke doeleinden. Stuur ons daarom een mailtje naar promotie@focus-wtv.be, dan geven we je met plezier ons logo door.

Waar zenden Focus en WTV precies uit?

Focus is de regionale zender voor het noorden van de provincie West-Vlaanderen. WTV zendt uit in het zuiden van West-Vlaanderen. De precieze indeling van de zendgebieden kun je hier bekijken

Nieuws

Kan ik de ruwe beelden van een reportage aankopen?

Via onze website kan je reportages bekijken en downloaden. De ruwe beelden, die werden gefilmd en verwerkt tot een reportage, kan je niet aankopen. Die beelden worden de dag zelf gebruikt en verwerkt, maar niet gearchiveerd.

Kan ik een nieuwstip anoniem insturen?

Via onze website kan je een nieuwstip achterlaten. Als je je naam liever niet vermeldt, dan kan dat. Je vult eenvoudigweg “anoniem” in bij voornaam, naam en woonplaats. Als je liever niet vermeldt wordt als bron, kan je dat ook gerust vermelden in je nieuwstip.

Kan ik reportages uit het nieuws downloaden op mijn computer?

Alle reportages die in onze nieuwsuitzendingen te zien zijn, krijgen ook een plaatsje op onze website. Daar kan je alle reportages gratis bekijken en sommige kun je tegen betaling ook downloaden.

Onder de video die je wil downloaden, kan je klikken op de knop “Bestel reportage”. Daar kan je de reportage tegen betaling in .mp4-formaat downloaden.

Het video-bestand is enkel bestemd voor persoonlijk gebruik in private kring. De video mag bijgevolg niet bewerkt worden, al dan niet voor commerciële doeleinden, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Meer informatie hierover kan je bekomen via redactie@focus-wtv.be.

Naar waar mag ik persberichten versturen?

Persberichten mag  je steeds versturen naar redactie@focus-wtv.be. Door de veelheid aan berichten en aanvragen, kunnen we helaas niet elk item een plaatsje geven in onze nieuwsuitzending of op onze website.

Indien er interesse is om een reportage te maken, dan nemen we zeker persoonlijk contact met u op.

Ik heb een tip voor de redactie. Waar kan ik terecht?

Wij maken graag het nieuws samen met onze kijkers. Alle tips, foto’s, video’s, … worden zeker geapprecieerd.   Je kan onze nieuwsredactie op verschillende manieren snel bereiken:

 

Wordt het nieuws ondertiteld?

Onze nieuwsuitzendingen worden elke weekdag ondertiteld. Via Teletekstpagina 888 kan je de ondertiteling lezen. De ondertiteling is wel niet meteen vanaf 18 uur beschikbaar. We proberen elke dag de ondertiteling zeker vanaf 20 uur aan te bieden voor de nieuwsuitzendingen.

Bij Telenet moet u de ondertitels oproepen via de afstandsbediening van uw televisietoestel. Bij Proximus-TV gebeurt dit via de afstandsbediening van de decoder. Bij die laatste kan het zijn dat bij oudere types decoders de ondertiteling niet doorkomt. Bel in dit geval naar Proximus via het gratis nummer 0800/22 800. Stel hen voor om uw decoder om te ruilen voor een recenter type.

Ik ben lang geleden eens in het nieuws geweest. Kan ik dat fragment op de website terugvinden en aankopen?

Fragmenten vanaf 2012 kan je op onze website opzoeken en bekijken. 

Fragmenten van voor 2012 kan je op dit moment niet online terugvinden. Je kan ons altijd een mailtje sturen op it@focus-wtv.be met zoveel mogelijk details over deze reportage (periode / onderwerp / Focus of WTV / …). Wij doen ons best om dit fragment terug te vinden in ons beeldarchief. Vervolgens publiceren we het online zodat je het via die weg eenvoudig kan bekijken.

Kan ik het nieuws herbekijken?

Herbekijk het nieuws online

Het nieuws kun je steeds (her)bekijken op onze website, op de programmapagina van het WTV-nieuws en het Focus-nieuws. De volledige nieuwsuitzendingen blijven niet voor eeuwig beschikbaar. Enkel de integrale nieuwsuitzendingen van de laatste weken zijn raadpleegbaar. De aparte reportages blijven wel altijd online staan en kan je via onze handige zoekfunctie snel terugvinden.

Herbekijk het nieuws via digitale televisie

Met jouw digitale televisie kun je gemakkelijk het nieuws opvragen. Dit is gratis. Ook programma's zijn te herbekijken maar hiervoor moet je meestal betalen. Dit staat steeds duidelijk vermeld.

Voor Telenet:

 • Druk hiervoor op de knop TV-theek op je afstandsbediening
 • In het menu ga je naar TV à la Carte
 • Kies nu voor Vlaamse zenders
 • Onderaan de lijst vind je Regionaal (tip: gebruik het pijltje naar boven om meteen naar het einde van de lijst te springen)
 • Je selecteert vervolgens de regionale zender waarvan je een programma wil bekijken

Voor Proximus:

 • Druk hiervoor op de knop ‘on demand ‘op je afstandsbediening
 • In het menu ga je naar TV op aanvraag
 • Kies nu voor Regionale zenders
 • Je selecteert vervolgens de regionale zender waarvan je een programma wil bekijken.

Is het nieuws van Focus en WTV gelijk?

Elke dag maken we twee nieuwsuitzendingen. Eén voor Focus en één voor WTV. Afhankelijk van de inhoud worden sommige nieuwsitems zowel op Focus als op WTV uitgezonden. Op weekdagen wordt het nieuws uitgezonden vanaf 18u. In het weekend start het nieuws om 18u30.

Woon je in Focus-gebied en ben je geïnteresseerd in het nieuws van WTV (of omgekeerd), dan kun je de items altijd bekijken via onze website www.focus-wtv.be.

Kijk je digitaal dan kun je via de TV-theek (Telenet) en TV op aanvraag (Proximus) zowel het Focus als het WTV nieuws gratis opvragen.

Ik heb een weerfoto genomen voor het weerbericht, hoe kan ik deze bezorgen?

Voor het aanleveren van foto’s voor het weerbericht hebben wij een aparte module voorzien op onze website. Ga hiervoor naar http://www.focus-wtv.be/weer. Scroll dan naar beneden tot je een fotogalerij ziet. Klik daarbij op de knop ‘Uploaden’. Dan verschijnt een formulier waarbij je een foto kan versturen.

Graag vragen we wel om een voorselectie te doen en maximaal 2 foto’s van eenzelfde gemeente per dag te bezorgen. Zo komen diverse gemeenten uit de provincie aan bod. Belangrijk is ook om de foto in een hoge resolutie te bezorgen voor optimale weergave op tv.

Online

Hoe kan ik me inschrijven voor de WhatsApp-dienst van Focus & WTV?

WhatsApp is een gratis berichtenservice waarmee je jouw contacten een tekstbericht stuurt. Zie het als het versturen van een sms'je, maar dan over het internet. Naast tekstberichten kan je ook foto’s en video’s versturen. WhatsApp kan je als applicatie heel gemakkelijk downloaden op je smartphone.

Schrijf je in en ontvang dagelijks één berichtje

Wat krijg je van ons? Dagelijks één berichtje, tussen 17.00 uur en  17.45 uur, met de hoofdpunten van het nieuws. Én een apart berichtje in het geval van breaking nieuws. Volg deze stappen om onze updates te ontvangen.

 1. Voeg Focus en WTV toe aan de contactenlijst van je telefoon, met het nummer +32 (0) 472 72 06 26.
 2. Open WhatsApp en stuur ons een berichtje met je volledige naam, jouw regionale zender, gevolgd door inschrijven. Bvb: “Brecht Hauspie WTV inschrijven”
 3. Klaar! We sturen je een berichtje ter bevestiging en nemen jou op in onze verzendlijst.

Ik wil de nieuwsbrief niet langer ontvangen. Waar kan ik me uitschrijven?

Als je onze nieuwsbrief ontvangt, betekent dat dat je emailadres opgenomen is in onze database.

Wil je niet langer de nieuwsbrief ontvangen, dan kan je onderaan in onze nieuwsbrief klikken op ‘Klik hier om uit te schrijven’. Op die manier wordt jouw emailadres uit onze nieuwsbriefdatabase geschrapt. Bij technische problemen kan je gerust per mail contact opnemen op it@focus-wtv.be.

Waar kan ik me inschrijven voor jullie nieuwsbrief?

Op onze website kan je je eenvoudig registreren voor onze nieuwsbrief. Focus & WTV sturen twee verschillende nieuwsbrieven uit.

 • Elke dag sturen we een dagelijkse nieuwsbrief uit met de hoofdpunten van de dag, info over de inhoud van onze programma’s, interessante video’s en een overzicht van lopende acties en wedstrijden
 • Op zaterdag sturen we ook een wekelijkse nieuwsbrief, met een overzicht van de hoofdpunten van de afgelopen week. Dankzij deze handige samenvatting van de voorbije nieuwsweek ben je altijd mee met het meest belangwekkende nieuws uit jouw streek.

Inschrijven kan eenvoudigweg door je emailadres op te geven op onze website.

Ik heb op sociale media een ongepaste reactie gelezen op een pagina van Focus en WTV. Waar kan ik dit melden?

Zowel op Twitter, Facebook als Instagram kan je  ongepaste reacties of opmerkingen melden aan de beheerders van het platform. Zij gaan dan na of je melding klopt, waarna de reactie mogelijk wordt verwijderd.

We proberen via sociale media in dialoog te treden met onze kijkers, maar ook wij willen dat die dialoog op een positieve en constructieve manier gebeurt. Gebruikers van onze pagina’s op sociale media zijn onderhevig aan de algemene voorwaarden op die sociale media. Overtredingen hiertegen zullen niet worden getolereerd.  Focus en WTV behouden het recht om gebruikers van de Facebookpagina te weren indien zij zich niet houden aan deze voorwaarden. Wie inbreuken opmerkt, kan ook altijd een mailtje sturen naar promotie@focus-wtv.be.

Ik ontvang via Instagram updates van Focus en WTV, maar wil die niet langer ontvangen. Wat moet ik doen?

Als je in je Instagram fotofeed updates van Focus en WTV te zien krijgt, dan betekent dat dat je onze Instagramaccount volgt.

Als je de updates liever niet meer wil ontvangen, dan kan dat eenvoudigweg door onze Instagramaccont niet langer te volgen. Dat kan door de Instagramapp op je smartphone te openen, onze instagramaccount focuswtv te zoeken en daar op de knop “volgend” te klikken. Vervolgens klik je op “Niet meer volgen”.  

Ik ontvang via Twitter updates van Focus en WTV, maar wil die niet langer ontvangen. Wat moet ik doen?

Als je in je Twitterfeed updates van Focus en WTV te zien krijgt, dan betekent dat dat je onze Twitteraccount volgt.

Als je de updates liever niet meer wil ontvangen, dan kan dat eenvoudigweg door onze Twitteraccount niet langer te volgen. Dat kan door naar Twitter te surfen, in te loggen, onze Twitteraccount op te zoeken en daar op de “volg niet meer” knop te klikken.

Ik ontvang via Facebook updates van Focus en WTV, maar wil die niet langer ontvangen. Wat moet ik doen?

Als je in je Facebook nieuwsoverzicht updates van Focus en WTV te zien krijgt, dan betekent dat dat je onze pagina leuk vindt.

Als je de updates liever niet meer wil ontvangen, dan kan dat eenvoudigweg door onze pagina niet langer leuk te vinden. Dat kan door naar onze pagina https://www.facebook.com/focuswtvpromotie te surfen en daar op de “vind ik niet meer leuk” knop te klikken.

Op welke sociale media zijn Focus en WTV actief?

Focus en WTV zijn actief op verschillende sociale media. We hebben officiële kanalen op Facebook, Twitter en Instagram.

Kan ik het nieuws en programma’s bekijken via jullie website?

Dat kan zeker. Je kan het nieuws van Focus of WTV bekijken via de rubriek Nieuws.De individuele videoreportages worden vanaf 18 uur automatisch geïntegreerd in het betreffende nieuwsartikel.

Programma’s kun je gemakkelijk terugvinden via de rubriek Programma’s.

Hebben jullie geen applicatie voor een smartphone?

Dat klopt. Er is geen aparte smartphone applicatie.

Om alle regionale informatie te volgen via jouw smartphone of tablet, verwijzen we graag naar onze website www.focus-wtv.be. Deze website is volledig responsive en past zich dus automatisch aan aan jouw schermgrootte. Op die manier is onze website vlot raadpleegbaar op alle smartphones en tablets.

Hoe plaats ik de website van Focus en WTV met een icoontje op het startscherm van mijn smartphone?

Voor mensen met een iPad, iPhone of iPod Touch:

 • Open de website met de Safari browser. Onderaan in de browser vind je een knop met ‘+’ teken of een vierkantje met pijltje (afhankelijk van de IOS versie).
 • Klik en kies ‘zet in beginscherm’ (Add to home screen).
 • Je krijgt een schermpje waar je eventueel de titel kan aanpassen. Tik op ‘voeg toe’ (Add)  en het icoontje zal op je beginscherm geplaatst worden.

Voor mensen met een Android smartphone (onder meer Samsung, Huwawei,...)

 • Open de standaard internetapplicatie en surf naar www.focus-wtv.be.
 • Gebruik de menuknop  en voeg de website toe aan je favorieten door ‘meer’ (More) te selecteren en daarna ‘Bladwijzer maken’ (Bookmark page) of ‘Favoriet toevoegen’. Tik op ‘ok’.
 • Ga vervolgens terug naar het startscherm. Druk lang op een lege plaats op de achtergrond op je beeldscherm. In het menu dat nu verschijnt kies je voor ‘sneltoetsen’ en verder voor ‘Bladwijzer’ of ‘Favorieten’ (Bookmarks). Selecteer de bladwijzer/bookmark die je zojuist aangemaakt hebt.
 • Afhankelijk van de versie zal nu het icoon van de ‘favorieten’ getoond worden met het favicon van de website (hetzelfde icoontje dat ook in de adresbalk getoond wordt), een icoon gespecifieerd in de website of een mini screencapture van de homepagina.

Windows Phone

 • Open de standaard internetapplicatie en surf naar www.focus-wtv.be.
 • Tik op ‘Meer…’ en vervolgens op ‘Aan startscherm vastmaken’.
 • Er wordt dan een nieuwe tegel vastgemaakt aan het startscherm.

Ik heb een ander e-mailadres voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Hoe kan ik dit wijzigen?

In dit geval kan je je via de nieuwsbrief in de vorige mailbox uitschrijven door onderaan in onze nieuwsbrief te klikken op ‘Klik hier om uit te schrijven’. Ga vervolgens naar www.focus-wtv.be/nieuwsbrief en schrijf je in op de dagelijkse en/of wekelijkse nieuwsbrief met je nieuw mailadres. Je kan ook per mail contact opnemen op it@focus-wtv.be en vragen om je mailadres aan te passen in onze mailinglijst.

Reclame

Ik ben geïnteresseerd om te adverteren op Focus en/of WTV. Waar kan ik terecht?

Voor meer informatie over de mogelijkheden om te adverteren op Focus en/of WTV en op www.focus-wtv.be, kun je een vrijblijvend mailtje sturen naar info@focus-wtv.be

Je kan ons tijdens de kantooruren telefonisch bereiken op 051/25 95 11. 

Wat betekent de code 'PP' die ik soms zie opduiken bij programma's?

Het PP-logo wijst kijkers op productplaatsing in programma's. Bij productplaatsing komen merken of producten in televisieprogramma's voor, dit in samenspraak met de zender.

Met dit logo willen we de kijkers duidelijk wijzen op de aanwezigheid van productplaatsing in onze programma's. Sinds 1 september 2009 wordt door de Vlaamse omroepen eenzelfde icoon gebruikt om aan te tonen dat de uitzending productplaatsing bevat.  Het PP-logo verschijnt aan het begin en einde van programma's die productplaatsing bevatten, en na eventuele onderbrekingen.  

Televisie

Kan ik naar Focus en WTV kijken via Yelo TV of TV Overal?

Dit is tot op heden nog niet mogelijk. Er zijn wel gesprekken om onze uitzending ook via deze platformen aan te bieden.

Meer info over Yelo TV vind je hier, meer info over TV Overal vind je hier.

Ik kijk digitale televisie via TV Vlaanderen of Mobistar Digital TV en vind Focus en/of WTV niet terug in het aanbod.

Voor TV Vlaanderen en Mobistar is het erg duur om alle regionale zenders aan te bieden. Voorlopig hebben ze ervoor gekozen om Focus en WTV niet aan te bieden.

We raden je zeker aan om bij de klantendienst van TV Vlaanderen of Mobistar te melden dat het voor jou een groot gemis is dat je regionale zender niet te zien is. Als veel klanten dit melden, kan dit hen misschien stimuleren om sneller Focus en WTV aan te bieden.

Ik kijk naar Telenet via ‘TV met een kaartje’ (Telenet Smart-Card) maar zie Focus en/of WTV niet meer tussen het aanbod staan.

Bij ‘TV met een kaartje’ kan er in tegenstelling tot de digibox/digicorder geen regionale code of postcode worden ingegeven bij indienststelling.  Die postcode zorgt ervoor dat de juiste regionale zender wordt toegewezen.

Bij het instellen zal jouw televisietoestel op zendernummer 8 aangeven dat je niet bent geabonneerd.

Focus of WTV staat wél verder op een zendernummer. Waar precies, dat hangt af van je televisie. Soms staat Focus of WTV op 910, 911 of op de eerstkomende vrije plaatsen in de lijst. Zoek dus gerust op het einde van je zenderlijst lijst naar Focus/WTV.

Je kunt dan onze zender hernummeren tot het vertrouwde nummer 8. Hoe je moet hernummeren is afhankelijk van het televisietoestel. Hierover vind je beslist uitleg in de handleiding.

Nog steeds problemen? Dan raden we je aan contact op te nemen met de helpdesk van Telenet. Dat kan op twee manieren:

Ik kijk digitaal via Telenet en zou Focus en/of WTV graag op een ander zendernummer plaatsen.

Bij installatie van je digibox of digicorder staat Focus of WTV standaard ingesteld op zendernummer 8. Wil je jouw regionale zender op een ander nummer plaatsen, doorloop dan volgende stappen:

 1. Druk op het huisje op je afstandsbediening.
 2. Kies voor Instellingen
 3. Kies voor digibox/digicorder
 4. Kies voor zendernummering
 5. Je ziet nu een lijst met alle zenders
 6. Ga met de pijltjes op jouw afstandsbediening naar Focus of WTV
 7. Druk op OK
 8. Ga naar het zendernummer waar je Focus of WTV wil plaatsen
 9. Druk op OK

Nog steeds problemen?

Dan raden we je aan contact op te nemen met de helpdesk van Telenet. Dat kan op twee manieren:

Ik kijk digitaal via Telenet en vind Focus en/of WTV helemaal niet terug in het aanbod.

Bij installatie van je digibox of digicorder staan Focus en WTV standaard ingesteld op zendernummer 8. Indien dit niet het geval is, doorloop dan even volgende stappen:

 1. Druk op het huisje op je afstandsbediening.
 2. Kies voor Instellingen
 3. Kies voor digibox/digicorder
 4. Kies voor Systeeminstellingen

Hier zou jouw postcode moeten ingesteld zijn. Is dit niet het geval of is het een verkeerde postcode, vul dan hier de correcte postcode in. Je digibox/digicorder zal nu even alle zenders opnieuw opzoeken. Nadat dit is gebeurd, moet jouw regionale zender Focus/WTV op 8 staan.

Lukt het nog steeds niet om Focus en/of WTV te ontvangen? Dan raden we je aan contact op te nemen met de helpdesk van Telenet. Dat kan op twee manieren:

Ik kijk digitaal via Proximus en zou Focus en/of WTV graag op een ander zendnummer plaatsen.

Bij installatie van je decoder, wordt Focus standaard ingesteld op zendernummer 304, WTV wordt ingesteld op zendernummer 319. Er werd door Proximus voorzien dat je Focus of WTV op zendernummer 10 kan plaatsen. Dat doe je zo:

 1. Druk op de knop menu van je afstandsbediening
 2. Kies voor Mijn account
 3. Kies voor Instellingen
 4. Kies voor Zenders hernummeren
 5. Blader in de zenderlijst met de pijltjestoets naar jouw regionale zender (304 voor Focus, 319 voor WTV) en druk op OK.
 6. Ga met de pijltjes naar zendernummer 10 en druk op OK.

Je ziet Focus of WTV nu staan op nummer 10.

Lukt het je niet? Dan raden we je aan contact op te nemen met de helpdesk van Proximus. Dat kan op twee manieren:

Ik kijk via digitale televisie van Proximus, maar ik vind Focus en/of WTV niet terug in het aanbod.

Bij installatie van je decoder, wordt je regionale zender ingesteld op basis van je telefoonnummer. Focus wordt standaard ingesteld op zendernummer 304, WTV wordt ingesteld op zendernummer 319. Als je Focus of WTV niet terugvindt, kan je even je telefoonnummer in het systeem controleren. Dat doe je zo:

 1. Druk op de knop menu van je afstandsbediening
 2. Kies voor Mijn account
 3. Kies voor Instellingen
 4. Kies voor Mijn gegevens

Onder ‘Mijn gegevens’ zie je je telefoonnummer staan. Indien nodig, kan je dit zelf verbeteren.

Is je telefoonnummer juist, en kan je toch Focus of WTV niet bekijken? Dan raden we je aan contact op te nemen met de helpdesk van Proximus. Dat kan op twee manieren:

Programma's

Ik wil reageren op iets wat ik in een programma heb gezien. Waar kan ik dit doen?

Je kan reageren door ons een mailtje te sturen op info@picstory.be. Heb je een mening over een programma, dan kan je die natuurlijk ook altijd geven via onze Facebookpagina.

Kan ik een programmavoorstel indienen?

We staan open voor alle creatieve voorstellen. Deze mag je altijd doorsturen naar ons audiovisueel communicatie- en productiehuis Picstory. Mailen kan naar info@picstory.be.

We lezen je voorstel zeker met veel interesse. Dit houdt echter geen garantie in dat het voorstel ook effectief wordt omgezet in een concreet TV-programma.

Hoe kan ik een programma opvragen / herbekijken? En is dat gratis?

Via digitale televisie kun je erg eenvoudig het nieuws en onze programma’s herbekijken. Het nieuws herbekijken is gratis, voor programma’s moet je betalen. Hoeveel je moet betalen, staat steeds duidelijk vermeld. De betaling verloopt via je abonnement op digitale televisie.

Voor Telenet:

 • Druk hiervoor op de knop TV-theek op je afstandsbediening
 • In het menu ga je naar TV à la Carte
 • Kies nu voor Vlaamse zenders
 • Onderaan de lijst vind je Regionaal (tip: gebruik het pijltje naar boven om meteen naar het einde van de lijst te springen)
 • Je selecteert vervolgens de regionale zender waarvan je een programma wil bekijken

Voor Proximus:

 • Druk hiervoor op de knop on demand op je afstandsbediening
 • In het menu ga je naar TV op aanvraag
 • Kies nu voor Regionale zenders
 • Je selecteert vervolgens de regionale zender waarvan je een programma wil bekijken

Ook online kan je altijd de volledige nieuwsuitzendingen, de aparte nieuwsreportages en de programma’s herbekijken.

Waar kan ik het programma-overzicht terugvinden van Focus en WTV?

Als je kijkt via digitale televisie krijg je het beste overzicht door naar de EPG-gids te navigeren via je afstandsbediening. Zowel bij Telenet als Proximus druk je hiervoor op de knop TV-gids. Navigeer daarna naar het kanaalnummer van jouw regionale zender.

Een globaal overzicht van onze programmatie is ook na te lezen vanaf teletekstpagina 200.