Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lussysteem

Lussysteem

Al sinds het prille begin van regionale televisie (1993) zenden wij ons nieuws en onze programma’s uit in een lussyteem. Onze programma's worden met andere woorden constant herhaald.

Een lus in prime time start op weekdagen om 18u met daarin het nieuws, het weerbericht en één of meerdere extra programma’s. Een doorsnee lus duurt afhankelijk van de actualiteit een 30 à 40 minuten. Na het laatste programma start opnieuw het nieuws.

Voordeel is dat je om het even wanneer kunt kijken naar onze programmatie. Nadeel is dan weer dat je nooit 100% zeker weet wanneer je het nieuws kunt bekijken (uitgezonderd bij de start om 18u).

Momenteel wegen de voordelen van een lussysteem toch nog iets zwaarder door. Maar we investeerden intussen wel in (met een duur woord) Channel Branding. Via dit systeem kunnen we jou als kijker duidelijker navigeren doorheen onze lus. Zo zal je sneller te weten komen wanneer bijvoorbeeld het nieuws zal starten. Bijkomend voordeel is dat onze lus er een heel stuk netter uit ziet. Meer kijkcomfort, met andere woorden.

In het weekend werken we met klokvaste uitzendingen. Je kijkt er dan naar het nieuws stipt om 18u30, 19u30, 20u30 … Elk uur opnieuw. Op zaterdag gevolgd door Tendens. Op zondag door Sport West.