Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

82 doden op West-Vlaamse wegen, nergens slechter

82 doden op West-Vlaamse wegen, nergens slechter

Nieuws
14/08/2019

In Vlaanderen lieten vorige jaar 310 mensen het leven bij verkeersongevallen. 82 slachtoffers vielen op West-Vlaamse wegen. Dat is het hoogste cijfer in Vlaanderen. Als we naar heel België kijken, doet alleen Henegouwen met 91 doden het nog slechter.

Uit een gedetailleerde analyse van de Vlaamse ongevallencijfers door Statistiek Vlaanderen blijkt dat er vooral in West-Vlaanderen nog inspanningen nodig zijn. "In die provincie zitten veel gemeenten qua doden en zwaargewonden in het verkeer boven het Vlaamse gemiddelde", klinkt het.

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé erkent dat er werk aan de winkel is. "Het wordt een van de prioriteiten van de komende maanden om vast te stellen waarom West-Vlaanderen het minder goed doet", zegt zijn kabinetschef, Katrien Vandeputte.

Als mogelijke oorzaken voor de vele ongevallen zal onder meer naar de specifieke mobiliteit in West-Vlaanderen worden gekeken. "Inwoners zijn hier voor hun verplaatsingen veel meer afhankelijk van de wagen dan in andere provincies", verklaart Vandeputte. Ook wordt het effect van het kusttoerisme en de kusthoreca op de verkeersonveiligheid onderzocht.

Auteurs: