Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

ABC-gebouw verwelkomt cruisetoeristen in Zeebrugge

ABC-gebouw verwelkomt cruisetoeristen in Zeebrugge

Nieuws
12/06/2018

Het ABC-gebouw (wat voor Artes, Brugge en Cruise staat) moet de toegangspoort worden voor 400.000 passagiers om Brugge, en bij uitbreiding Vlaanderen, te ontdekken. Het havenbestuur MBZ pompte tien miljoen euro in de ontvangsruimte. Tot voor kort stonden cruisepassagiers bijna letterlijk en figuurlijk in de kou toen ze in Brugge aanmeerden. De haven besliste daarom, als grootste cruisehaven van Vlaanderen, om werk te maken van een moderne terminal om de toeristen op een goede manier te ontvangen.

(Lees verder onder de video)

38 meter hoog

Het cruisegebouw is 38 meter hoog en heeft een grondoppervlakte van 9.000 vierkante meter. Beneden is er een onthaal en incheckbalie en een shop. Op de eerste verdieping is er een evenementen- en loungeruimte. Verdiepingen drie, vier en vijf, zijn kantoorgebouwen voor bouwgroep Artes. Op de bovenste verdiepingen is er een restaurant en een bezoekerscentrum waar iedereen op een interactieve kennis kan maken met de activiteiten van de haven van Zeebrugge. 

Met het nieuwe gebouw wil Zeebrugge nog meer cruiseschepen aantrekken en moet de haven ook een uitvalsbasis worden voor nieuwe vertrekken.

Auteurs: