Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Al 63.000 euro om Talbot House te redden

Al 63.000 euro om Talbot House te redden

Nieuws
28/04/2020

Talbot House uit Poperinge is een levend museum waar je ook kan overnachten. in 1915 was er een soldatenclub opgericht door Britse legeraalmoezeniers.

Manager Simon Louagie: “Het geld is nodig om onze vaste kosten tijdens de sluiting door de coronacrisis te dekken, het huis in goede staat te houden en een overbrugging te maken tot we weer voldoende inkomsten hebben. In ruil voor giften, bieden we tal van ‘beloningen’ aan. Die gaan van gratis overnachtingen, boeken en ontbijten tot verhalentochten en lidmaatschap van onze Talbotousian familie.

Sinds 1930 wordt Talbot House uitgebaat door een onafhankelijke vzw die voornamelijk door vrijwilligers gedragen wordt. De grote investering in de nieuwe tentoonstelling, die volledig uit eigen zak bekostigd werd, en de verplichte sluiting omwille van het coronavirus, brengen Talbot House in financiële moeilijkheden. Met annulaties tot in de herfst, ziet het museum zijn inkomsten als sneeuw voor de zon smelten.

Steun van 98-jarige veteraan

De 98-jarige oorlogsveteraan George (foto) steunt alvast Talbot House. Hij zal op 8 mei, de 75ste herdenkingsdag van VE-dag (Victory in Europe, WOII), een wandeling proberen te maken naar Talbot House. Op sociale media (Twitter & Facebook) worden mensen uitgenodigd om hem te volgen terwijl hij zich voorbereidt op de wandeling en ook de livestream van de wandeling zelf te volgen. Hij zal anekdotes vertellen over zijn leven, zijn tijd bij de luchtmacht en zijn band met Talbot House.

Doneren kan via deze link

 

 

Auteurs: