Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Blankenberge schrapt nachtelijk muziekstopuur

Blankenberge schrapt nachtelijk muziekstopuur

Nieuws
18/06/2019

Dat werd jaren geleden ingevoerd als bestrijdingsmiddel tegen nachtlawaai en overlast in de uitgaansbuurt. Maar van die buurt in de omgeving van het casino schiet er nog maar weinig over. Veel panden zijn intussen gesloopt en vervangen door nieuwbouw en dus is het bloeiende uitgaansleven er sterk op achteruit gegaan. Om weer wat schwung in de buurt te krijgen schaft het stadsbestuur dat reglement nu af.  Volgens huidig burgemeester Daphné Dumery zijn nieuwe investeerders in de horeca welkom. "Vanaf deze zomer moet men geen toelating meer vragen. In juli en augustus is er geen uitzondering meer om muziek te spelen na drie uur ’s nachts".

Oostende en Knokke-Heist

Vandaag is Sven Vermoortele de uitbater van het enige overgebleven danscafé voor jongeren in de stad. Hij ziet potentieel voor het nachtleven.  "Veel jongeren zijn naar andere badsteden getrokken, vooral naar Oostende en Knokke, die zich wel geprofileerd hebben als uitgaansstad.  Ik denk dat Blankenberge dringend nood heeft aan een nieuw nachtleven".

De stad Blankenberge zelf streeft naar evenwicht. Zo komt er in oktober ook een systeem voor muziekvergunningen. Daarnaast komen er richtlijnen om ruzies tussen nachtzaken en de buren te vermijden.

Bekijk ook:

Auteurs: 
Redactie