Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Chauffeur sleept brandende aanhangwagen uit loods

Chauffeur sleept brandende aanhangwagen uit loods

Nieuws
14/05/2022

Toen een buurman lichtschijnsel in de loods opmerkte, verwittigde hij het chauffeurskoppel dat de vrachtwagens in de loods bezit. Een van de twee betrokkenen slaagde erin om met een trekker snel de brandende aanhangwagen naar de straat te verplaatsen en zo te verhinderen dat de brand zou overslaan.

De brandweer van Hulpverleningszone Fluvia was bijzonder snel ter plaatse. Meerdere brandweerwagens kwamen te hulp en konden de vlammen vlot blussen. Er hing een kleine rookpluim. Het verkeer kon tijdelijk niet passeren en omstreeks half twee 's nachts brachten brandweerlui de smeulende aanhangwagen naar een terrein ongeveer een kilometer verderop. Daar hebben ze het verbrande afval uitgestort. 

"Veel geluk mee gemoeid"

"Er is ontzettend veel geluk mee gemoeid", zegt Jan Stevens, burgemeester van Wielsbeke. Volgens Stevens had de brandweer van Fluvia net een oefening afgerond en stonden ze daarom zo vlug paraat om het vuur te bestrijden.

De burgemeester spreekt ook van een enorme "koelbloedigheid" van de chauffeur.

Vermoedelijk is de brand bovenaan de aanhangwagen ontstaan maar de oorzaak is nog niet bekend. Hadden de inwoners niet ingegrepen, konden de gevolgen zwaarder zijn. De vrachtwagen stond in een oude loods waar ook een mazouttank stond.

 

 

 

 

Auteurs: 
Robbe Wets