Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dranouter Festival klaar om 50.000 mensen te ontvangen

Dranouter Festival klaar om 50.000 mensen te ontvangen

Nieuws
03/08/2018

Donderdagavond werd de toon al gezet met "Grondtonen", een muzikaal evenement in het kader van GoneWest, het cultureel herdenkingsprogramma van de provincie West-Vlaanderen rond de Eerste Wereldoorlog. Zowat 5.000 mensen zakten daarvoor af naar het festivalterrein, wat meteen zorgde voor een stevige generale repetitie.

"We zijn er helemaal klaar voor. We merken dat de voorverkoop beter was dan vorig jaar en dat is wellicht te danken aan onze beproefde formule: een mix van gevestigde en internationale waarden, en jonge groepen die hier te ontdekken zijn. Donderdag waren er al 5.000 bezoekers en we verwachten er nog 45.000", aldus Vanden Broeck.

Volg onze festivalreporters

Festivalreporters Louise Bucket en Nick Vandierendonck zijn voor Focus en WTV het hele weekend op Dranouter Festival. Ze brengen via onze Instagramaccount, Facebookpagina en website dagelijks verslag uit van Dranouter Festvival. Wil jij van op de eerste rij de sfeer meemaken en volgen wat er op de festivalweide en daarrond gebeurd? Volg ons dan zeker online!

Geppetto and the Whales

Eén van de eerste optredens is dat van Geppetto and the Whales, een in 2010 opgerichte Belgische band, afkomstig uit de Antwerpse Noorderkempen, die een mix brengt van americana en meerstemmige pop.

Bekijk ook

Auteurs: