Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jacques Rogge bezoekt schip van Jacques Brel

Jacques Rogge bezoekt schip van Jacques Brel

Nieuws
28/04/2018

Zo’n 10 jaar geleden besloten de Blankenbergse broers Wittevrongel om het schip te restaureren. Net omdat er in België heel weinig wordt gedaan voor het maritiem erfgoed. Het plan is om het schip op 9 oktober naar buiten te verhuizen. Dat is namelijk de sterfdatum van Jaques Brel.

Lees onder de foto de reacties van Rogge en Piet Wittevrongel

Vandaag kregen ze bezoek van de voormalige IOC-voorzitter. Rogge is een oud-zeiler en heeft een goede  band met de gebroeders Wittevrongel. “Het is een prachtig initiatief en een verwezenlijking van een hele mooie droom. En ik ben als jonge zeiler, toen ik in competitie zeilde, in contact gekomen met de Wittevrongels. Dat waren zeer goede zeilmakers.”

Piet Wittevrongel: "Rogge is een zeilfanaat"

Dat Rogge en de Wittevrongels een goede band hebben, kan Piet Wittevrongel alleen maar bevestigen. “Hij heeft eigenlijk als jonge gast bij ons zeilen besteld. Zijn eerste zeilen waren dus ook Wittevrongelzeilen, zoals de zeilen van Jacques Brel. Rogge is dus ook een zeilfanaat en als het over zeilen gaat is hij iemand die weet waarover het gaat”, besluit Piet Wittevrongel. 

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker