Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kinepolis sluit vanaf donderdag bioscopen

Kinepolis sluit vanaf donderdag bioscopen

Nieuws
28/10/2020

"Als gevolg van de extra maatregelen die werden afgekondigd door het Brussels Gewest en de Vlaamse regering, ter bestrijding van COVID-19, sluiten alle Kinepolis-bioscopen vanaf 29/10 tot nader order", zo valt te lezen op de website. "Met spijt in het hart sluiten we al onze Belgische bioscopen vanaf donderdag tot nader order", laat Kinepolis ook weten via Twitter.

In heel Vlaanderen moesten de filmzalen eerst vanaf vrijdagavond de deuren sluiten. De filmzalen in Brussel zijn bovendien al sinds maandag toe, net als de cultuurhuizen.

Kinepolis besliste daarop om in heel het land, dus ook Wallonië, de deuren gesloten te houden en bijvoorbeeld niet te wachten tot vrijdagavond. Die beslissing viel ook omdat steeds meer steden met maatregelen komen, om eenduidig te kunnen communiceren en omdat het bedrijf nationaal opereert.

Ondertussen blijkt dat Vlaanderen de maatregelen al vanaf middernacht laat ingaan. Het wordt dus straks sowieso de laatste avond.

Wie al tickets gekocht heeft, zal automatisch een terugbetaling krijgen via de gebruikte betaalmethode. De klant moet zelf niets ondernemen voor de terugbetaling, verduidelijkt Kinepolis ook via de website. Wie met vouchers betaalde, krijgt er nieuwe in de mailbox. Het bedrijf heeft in ons provincie bioscopenin Brugge, Kortrijk en Oostende.

Auteurs: 
Redactie
Belga