Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Koksijde heet alle kinderen van het asielcentrum welkom

Koksijde heet alle kinderen van het asielcentrum welkom

Nieuws
03/02/2020

Ook heel wat kinderen maken de verhuis naar Koksijde. De eerste groep kinderen is afkomstig uit 10 verschillende landen verspreid over 4 continenten, gaande van Venezuela over Eritrea tot Afghanistan. Om de schooloverstap voor alle partijen vlot te laten verlopen starten vandaag al 23 kindjes in de Koksijdse scholen. Samen met hun ouders kunnen ze er kennismaken met hun nieuwe school en klasgenootjes.

“Voor de instroom in de Koksijdse scholen werd, net zoals in 2015, een schoolspreiding uitgewerkt”, zegt schepen van Onderwijs Lander Van Hove. “Zo zorgen we ervoor dat alle scholen een aantal kinderen opvangen, maar dat de extra druk per school beperkt blijft.” Er wordt ook rekening gehouden met de al bestaande klasgroep in elke school. In de toekomst zal de spreiding van nieuwe kinderen uit het centrum zo verder gebeuren.Op de foto zie je de leden van de kindergemeenteraad die de asielzoekers welkom heten.

Protest

In januari was er nog protest tegen de komst van de noodopvang in Koksijde. Toen protesteerden Vlaams Belang en Voorpost aan de gemeenteraad. Daarop organiseerde de gemeente een infomarkt voor alle inwoners. "Heel wat vragen werden toen beantwoord en ondertussen is er geen protest meer geweest. De ouders van de verschillende scholen werden verwittigd via een brief en ook daar zijn geen negatieve reacties op gekomen. Veel inwoners registreerden zich zelfs als vrijwilliger", vertelt burgemeester Marc Vanden Bussche.

Auteurs: