Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kookeet strikt driesterrenchef Jannis Brevet

Kookeet strikt driesterrenchef Jannis Brevet

Nieuws
14/05/2019

Er komen 31 Brugse chefs naar Kookeet dit jaar. Samen met de drie sterren van gastchef Jannis Brevet goed voor negen Michelinsterren. Elke chef serveert een gerecht dat zijn of haar culinair talent het beste weerspiegelt. "Ik ga inktvis bereiden die langzaam gegaard is," zegt Brevet, met risotto van doperwten met munt en koriander. En een bereiding van parmesaan. Ik zal de kaas flamberen met whisky en ga de risotto daarin bereiden."

Laatste Kookeet

Het is wel de laatste kookeet: na negen edities komt er een nieuw culinair topevent in Brugge vanaf volgend jaar. "Wij waren pionier met Kookeet," zegt schepen Pablo Annys. "Wij merken dat die formule ook in andere steden ingang heeft gevonden. Ik denk dat wij nu op dit hoogtepunt samen met de chefs voor een nieuw concept moeten gaan.'

Wie is Jannis Brevet?

Jannis Brevet verdiende zijn sporen in gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland. In 2001 nam hij samen met zijn vrouw Claudia restaurant Inter Scaldes over, toen een tweesterrenzaak. In 2018 kreeg het restaurant er een derde ster bij. Kenmerkend voor de kaart is de invloed van de Zeeuwse wateren.

Lees ook:

Nieuw op Focus en WTV: sporttalkshow Offside