Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk zet laatstejaars verpleegkunde in in woonzorgcentra

Kortrijk zet laatstejaars verpleegkunde in in woonzorgcentra

Nieuws
28/10/2020

De overige studenten lopen stage in andere woonzorgcentra in de buurt. Dat melden Rhizo Kortrijk en schepen van Zorg Philippe De Coene woensdag. Studenten worden zowel op de gewone afdelingen ingezet als op de COVID-afdelingen. Zorg Kortrijk zal ook een kleine vergoeding voorzien voor de studenten.

Zorg Kortrijk kampt momenteel met personeelstekort in haar woonzorgcentra. "Verschillende personeelsleden vallen uit door ziekte of quarantaine. Door de besmettingen onder de bewoners is het werk ook nog eens intensiever geworden. Extra hulp is dus meer dan welkom", aldus De Coene.

De studenten van Rhizo werden vrijgemaakt van hun huidige stageplaatsen en worden nu allemaal ingezet in woonzorgcentra. "Ook studenten die niet voor ouderenzorg hebben gekozen in hun opleiding, zijn bereid om mee te helpen. We zijn enorm fier dat onze studenten dat willen doen", zegt algemeen directeur van Rhizo Nancy Dedeurwaerder.

De 76 studenten zullen stage lopen vanaf vrijdag tot eind november. Afhankelijk van de situatie zullen er opnieuw studenten worden ingezet. De studenten zullen telkens per twee op een afdeling stage lopen en worden daarbij nauw opgevolgd en begeleid.

Zorg Kortrijk zal de studenten ook voor minstens één keer tijdens de stage een weekendcontract aanbieden, zodat de studenten een vergoeding krijgen. "We zijn de studenten heel erg dankbaar dus willen we hen een kleine vergoeding geven. Ook zullen we aan hen denken als er vacatures moeten worden ingevuld", aldus De Coene.

Auteurs: 
Belga