Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kust bekijkt hoe het de paasvakantie gaat aanpakken

Kust bekijkt hoe het de paasvakantie gaat aanpakken

Nieuws
08/03/2021

In de paasvakantie worden nogal wat toeristen verwacht bij mooi weer. Stranduitbaters zullen dan ligstoelen verhuren, maar ook drank op afhaal kunnen verkopen. Maar wie een ligstoel huurt zal het drankje dat hij bij dezelfde uitbater heeft gekocht niet op die ligstoel mogen drinken. Een vreemde situatie, en dat vraagt dus om meer duidelijkheid, vonden Piet De Groote van Knokke-Heist en zijn collega Daphne Dumery van Blankenberge.

Overleg met sector

Maar ondertussen overlegt provinciebedrijf Westtoer met de horecasector, over wat er mogelijk is in de paasvakantie, met de regels zoals die nu voorliggen. 

(Lees verder onder de foto)

"Absurdistan"

Uitbaters zelf begrijpen het niet. "Dit is Absurdistan", weet Frederik Torresan van vzw Stranduitbaters Knokke-Heist. "Men mag een drankje kopen bij ons en dat mag dan hier niet opgedronken worden.  Huren die mensen vervolgens een ligbedje bij mijn buren, dan kunnen ze het daar wel opdrinken."

Ze hopen op een regeling zoals bij de hotels. Waar je wel een kamer kan huren en dan uit hetzelfde hotelrestaurant eten kan bestellen.

Auteurs: