Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kust is tevreden over juli: veel zon en veel volk

Kust is tevreden over juli: veel zon en veel volk

Nieuws
31/07/2019

“Het zomerseizoen begon uitstekend met een prachtig weekend eind juni. In juli bezochten circa drie miljoen dagtoeristen de Kust. De hotels noteren een bezetting van gemiddeld 80 procent. Ook de sectoren van de vakantiewoningen en campings kijken tevreden terug op de maand juli. De toeristische sector is optimistisch voor augustus”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De topdagen waren woensdag 24 en donderdag 25 juli, met telkens ongeveer 150.000 dagtoeristen en een topbezetting in het verblijfstoerisme. Dit waren ook de uitzonderlijke tropische dagen aan de Kust, met een recordtemperatuur van 36,2 graden Celsius op het strand. Voor de meeste hotels aan de Kust ligt de bezetting in juli rond de 80 procent met pieken op de warme dagen. Voor augustus noteert de hotelsector al een mooie bezetting. Ook hier zal het weer opnieuw bepalend zijn voor een hoog gemiddeld bezettingscijfer.

Vakantiewoningen en campings

Vanuit de sector van de vakantiewoningen komen overwegend positieve signalen. Heel wat kantoren kunnen beduidend betere verhuurresultaten voorleggen. Afhankelijk van kantoor/badplaats gaat dit van een lichte vooruitgang tot meer dan 10% meer boekingen en/of omzet in vergelijking met vorig jaar.

En ook de campingfederatie RECREAD noteerde in juli mooie resultaten, zowel op toeristische kampeerplaatsen als in verhuuraccommodatie.

Auteurs: