Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kusthotels zien bezetting voor herfstvakantie dalen

Kusthotels zien bezetting voor herfstvakantie dalen

Nieuws
21/10/2020

Vorig jaar was de gemiddelde bezetting in de herfstvakantie zo'n 57 procent. Vakantiewoningen noteren dan weer een stijging van de bezetting.

Ongewone herfstvakantie in het verschiet

De toeristische sector aan de kust gaat een ongewone herfstvakantie tegemoet door de verstrengde coronamaatregelen. De kusthotels merken een sterke daling in het aantal reservaties voor de vakantie. "De sluiting van restaurants en cafés is een serieuze domper voor de hotels aan de kust. Het moeilijke najaar wordt nu helaas extra hard door tal van annuleringen voor de herfstvakantie", zegt voorzitter van Westtoer, Sabien Lahaye-Battheu.

30% tegenover 57% vorig jaar

Kusthotels noteren momenteel een bezetting van 30 procent tegenover 57 procent vorig jaar. Wel doen heel wat hotels inspanningen om maaltijden te voorzien voor hun gasten. Ook voorzien verschillende restaurants aan de kust afhaalmaaltijden voor hotelgasten. "Westtoer en de kustgemeenten raden bezoekers aan om zich vooraf goed te informeren over de initiatieven van zowel de ondernemers als de gemeenten, alsook over de geldende maatregelen."

De sector van de vakantiewoningen aan zee is dan weer optimistisch. Verhuurkantoren noteren meer reservaties dan vorig jaar. De gemiddelde bezetting staat daar op 70 à 80 procent. Wel maken eigenaars nu meer zelf gebruik van hun tweede verblijf.

Auteurs: 
Belga