Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man blijft in de cel voor moord met kruisboog

Man blijft in de cel voor moord met kruisboog

Nieuws
28/05/2019

Op dinsdag 1 mei 2018 trok de verdachte met een kruisboog naar de woning van Bjorn D. in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Jordy V. kon immers niet verkroppen dat zijn vriendin een relatie had aangeknoopt met de 28-jarige man. Opvallend genoeg kreeg V. kort na de feiten toch opnieuw een relatie met de vrouw.

De speurders konden Jordy V. diezelfde dag inrekenen. De jongeman bekende de feiten, maar ontkent dat er sprake was van moord. Naar eigen zeggen wilde V. zijn liefdesrivaal enkel bang maken en heeft hij slechts per ongeluk geschoten met zijn kruisboog. De bewuste kruisboog werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar werd een tijdje later toch teruggevonden. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte het wapen kort voor de feiten heeft aangekocht in Nederland.

De verdediging vroeg dinsdagochtend om een vrijlating onder voorwaarden, maar daar ging de raadkamer niet op in. Het onderzoek zit al in een afrondende fase, waardoor de zaak dus relatief snel naar het hof van assisen verwezen zou kunnen worden.

Bekijk ook

Auteurs: 
Belga