Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Moord Julie: verdachte pleegde misdrijf in Westrozebeke

Moord Julie: verdachte pleegde misdrijf in Westrozebeke

Nieuws
07/05/2019

'De correctionele rechtbank van Ieper veroordeelde Steve B. in juni 2001 tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan de helft met uitstel', schrijft De Krant Van West-Vlaanderen.

'B. ging in november 2000 aan de haal met 3.500 frank en sleutels in Geluwe. Nog in Geluwe probeerde hij tevergeefs een lichte vrachtwagen te stelen.

Op een erf in Ieper had hij meer succes en ging er aan de haal met een Toyota Corolla. Daarmee veroorzaakte Steve B. in Westrozebeke een verkeersongeval en pleegde hij vluchtmisdrijf. De burgerlijke partij vroeg daarvoor een schadevergoeding van 69.750 frank. Twee dagen later trok Steve B. op rooftocht naar Menen. Daar ontvreemdde de jonge Antwerpenaar 3.000 frank en een bankkaart', weet De Krant Van West-Vlaanderen.

De man die verslaafd is aan drugs, heeft een zwaar gerechtelijk verleden. Hij is al twee keer veroordeeld voor verkrachting.

Herkend op camerabeelden

In het Albertkanaal in Antwerpen is gisteren het lichaam gevonden van Julie die sinds zaterdag vermist was na een fietstocht. De verdachte is opgepakt in Leuven nadat de politie een opsporingsbericht had verspreid. De man is gefilmd in de buurt van het kanaal. Hij had het fietsmandje van Julie bij. Hij heeft de feiten intussen bekend.

Auteurs: 
Redactie