Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nog geen vonnis in zaken tegen Oostendse notaris

Nog geen vonnis in zaken tegen Oostendse notaris

Nieuws
19/12/2016

Volgens het openbaar ministerie liet P.D.M. (67) 42 testamenten verlijden zonder de aanwezigheid van de noodzakelijke getuigen. De procureur vorderde een jarenlange gevangenisstraf. 

Het onderzoek naar de praktijken van de notaris startte in 2012. Bij het verlijden van een testament moeten altijd twee getuigen of een andere notaris aanwezig zijn. Volgens de verdediging konden de getuigen meestal alles horen vanuit een andere kamer. Van elf testamenten geeft de notaris toe dat ze pas later door de getuigen getekend werden.

Daarnaast moest de notaris zich samen met een 69-jarige huisarts verantwoorden voor hun rol bij het verdelen van de erfenis van Ginette R. (78). De vrouw stierf in januari 2010 en liet alles na aan een goede vriend.

Naar aanleiding van de dood van Jean-Pierre C. in januari 2013 kwam er een nieuw onderzoek naar een testament. Volgens de familie C. werd de man bij het opstellen van zijn testament immers gemanipuleerd door zijn vriendin. Ook in dit geval waren de verplichte getuigen niet aanwezig.

Auteurs: