Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderzoek naar vier moorden afgerond

Onderzoek naar vier moorden afgerond

Nieuws
10/07/2020

Op dinsdagavond 25 juli 2017 trok Alexander D. naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys Descamps in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander D. wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.

Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd. Enkele dagen na zijn aanhouding bekende Alexander D. de vier moorden. Na de bekentenissen werd het Gentse dossier vrij snel naar Brugge overgeheveld.

Begin juni werd de verdachte al een laatste keer verhoord door de onderzoeksrechter. Het dossier is nu helemaal klaar en zal binnenkort meegedeeld worden aan het parket. Het parket zal dan een eindvordering moeten opstellen, met het oog op de verwijzing naar het hof van assisen.

Bekijk ook

Auteurs: 
Belga