Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket in beroep tegen milde straf verpleegster

Parket in beroep tegen milde straf verpleegster

Nieuws
01/07/2016

Tanja R. (33) uit Diksmuide werd dinsdag tot 12 jaar cel veroordeeld. Het OM had 18 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gevorderd.

Op 22 juni 2013 werd Georges Deschepper (88) plots ernstig ziek in rusthuis 't Hof in Lichtervelde. De man uit Izegem lag een week lang in coma. In januari 2015 werd in hetzelfde woonzorgcentrum ook de 88-jarige dementerende Georgette Vervaecke plots heel ziek. In beide gevallen hadden de slachtoffers een grote dosis insuline toegediend gekregen. Beide slachtoffers stierven enkele maanden later.

Leugendetector

Al het personeel van 't Hof werd op de rooster gelegd. Hierbij kwam vooral Tanja R. in het vizier van de speurders. Eind september 2015 stond in Brussel een test met de leugendetector gepland. Vlak voor de test bekende R. de feiten. Het gerecht zocht nog naar andere slachtoffers, maar dat leverde niets op.

Op het proces vorderde het openbaar ministerie een gevangenisstraf van 18 jaar en 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Volgens de gerechtspsychiaters vertoont R. immers de kenmerken van een seriemoordenaar. De verdediging vroeg met succes om een mildere bestraffing op te leggen. Voor enkele diefstallen in rusthuizen werd de beklaagde vrijgesproken.

De zaak zal binnenkort voor het hof van beroep in Gent behandeld worden. Tanja R. riskeert 20 jaar cel.

Auteurs: 

Operatie Oeganda, binnenkort op Focus en WTV