Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pooier mishandelt vrouwen en neemt hun geld af

Pooier mishandelt vrouwen en neemt hun geld af

Nieuws
11/09/2019

Het onderzoek startte in december 2017 met een routinecontrole van de Oostendse politie op Redlights, een website waar prostituees hun diensten aanbieden. Enkele Roemeense meisjes bleken deel uit te maken van een netwerk. Het kopstuk van die bende werd op 10 juli 2018 in Antwerpen ingerekend.

Volgens het parket werden minstens vijf prostituees het slachtoffer van mensenhandel. Een van de meisjes verklaarde bijvoorbeeld dat ze al haar inkomsten moest afstaan en dat ze door Marius N. regelmatig geslagen werd. Bovendien moest ze tegen haar zin onder andere anale seks hebben met klanten. Voor de leider van de criminele organisatie vorderde het OM vijf jaar effectieve celstraf, 40.000 euro boete en een verbeurdverklaring van ruim 66.000 euro. Zijn luitenanten riskeren twee tot drie jaar cel. Voor de chauffeurs van de bende werd een jaar cel geëist.

Marius N. vroeg voor alle feiten de vrijspraak. "Ik heb enkel prostituees geholpen die al vijf jaar bezig waren en nu nog steeds als prostituee werken", klonk het. De meeste andere beklaagden voelden zich misleid door het kopstuk en drongen aan op een straf met uitstel. De rechter doet uitspraak op 25 september.

Auteurs: 
Belga

Nieuw op Focus en WTV: sporttalkshow Offside