Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tieltenaar krijgt milde straf voor dubbele doodslagpoging

Tieltenaar krijgt milde straf voor dubbele doodslagpoging

Nieuws
20/06/2019

Hij probeerde zijn ex-vriendin te slaan met een hamer en nam haar buurman in een wurggreep. In april vorig jaar bleef de man zijn ex-vriendin telefonisch lastigvallen. Daarom werd hij de levieten gelezen door een vriend van haar, maar dat had een averechts effect.  De Tieltenaar sloeg zijn vriendin waardoor ze zelfs met haar gezicht tegen de gevel van een woning belandde.  Zij keerde terug naar huis, waar ze opgevangen werd door een buurman. De beklaagde trapte echter de voordeur en de deur van haar appartement in. De buurman werd onmiddellijk in een wurggreep genomen en moest een hamerslag afweren. Hij probeerde ook zijn ex-vriendin te slaan met de hamer, maar zij kon zich gelukkig achter een matras verschuilen.

Grand Marnier

De procureur merkte op dat de beklaagde al meermaals veroordeeld werd voor geweldplegingen. De beklaagde had naar eigen zeggen een volledige fles Grand Marnier gedronken. Volgens de verdediging kan hij zich daardoor amper iets herinneren van de feiten. 

De rechter veroordeelde de Tieltenaar uiteindelijk tot 15 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel maar zonder voorwaarden. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 725 euro betalen.

Auteurs: 
Belga