Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toeleveranciers van horeca zitten ook in de rats

Toeleveranciers van horeca zitten ook in de rats

Nieuws
19/10/2020

Dimitri Bonte van wijnhandel Start2Taste uit Waregem bijvoorbeeld ziet zijn omzet met 80% dalen. "Een ramp", zegt hij. Hij vindt de sluiting van de horeca ook onterecht. Bonte hoopt dat er ook steunmaatregelen komen voor de toeleveranciers van de horeca.

Maar hij blijft niet bij de pakken zitten. Zelf zal hij proberen meer aan particulieren te verkopen, ook online. Ook wil hij samen met horecazaken die afhaalmenu's aanbieden bekijken of er bij die gerechten geen bijpassende wijnen kunnen verkocht worden.

Ook bij de 10 vestigingen van Metro komt de sluiting van de horeca hard aan. Metro is de grootste leverancier aan horecazaken in België. In de vestiging in  Wevelgem zou je vandaag op de koppen moeten lopen. Nu is de winkel bijna leeg. Maar Metro blijft hoe dan ook open.  Joy Sclabi, Metro Wevelgem: "Wij blijven open. Net zoals bij de eerste crisis hebben we beslist om open te blijven voor onze klanten. We spelen volledig in op het take away assortiment. En we houden vast aan de toegangspolitiek dat we volledig het horeca-DNA behouden. We gaan de deuren niet openen voor particulieren maar zetten ons 100 procent in voor de horeca."

In de Metrovestiging in Wevelgem werken er 50 mensen. Het bedrijf bekijkt of die de komende weken allemaal aan de slag kunnen blijven.

Lees ook: