Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Trio ontvoert en besteelt twintiger

Trio ontvoert en besteelt twintiger

Nieuws
18/01/2017

Op 14 juli 2016 werd een jongeman in Marke in het Frans aangesproken door drie mannen in een auto. De twintiger was 's nachts te voet op weg naar huis. Hij werd in het voertuig gesleurd.

Het trio reed naar Moeskroen, waar de auto op een industriezone halt hield. De drie eisten het geld en de smartphone van het slachtoffer. Nadat hij 90 euro en zijn gsm had afgegeven, kreeg de jongeman een slag op zijn lip. Hij werd in Moeskroen achtergelaten. Omdat hij geen telefoon meer had, was hij genoodzaakt te voet naar Marke terug te keren.

Vijf dagen eerder had hetzelfde trio, vergezeld door een twintiger uit Doornik, ook al twee slachtoffers gemaakt. Ze waren opnieuw met de wagen onderweg, toen ze een passant aanspraken. Toen de minderjarige hen niet kon antwoorden op de vraag "Hoe laat is het?", werd hij omsingeld. Ze haalden geld en gsm uit zijn zakken. Het slachtoffer kon op zijn fiets springen en de vlucht nemen, maar kreeg nog enkele klappen. Een paar uur later sloeg het viertal nogmaals toe. Ze spraken iemand aan die uit een nachtwinkel kwam, sloegen en schopten het slachtoffer en gingen met een rugzak aan de haal.

De vier beweren dat ze niet meer weten wat ze gedaan hadden. Ze waren dronken toen ze de feiten pleegden. Het openbaar ministerie vordert drie jaar cel, waarvan de helft effectief. Vonnis op 30 januari.

Auteurs: