Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee jaar cel voor Nieuwpoortenaar die 150 flessen wijn stal

Twee jaar cel voor Nieuwpoortenaar die 150 flessen wijn stal

Nieuws
11/02/2020

De beschuldigde Kenny D.  pleegde eind 2017 en in de eerste helft van 2018 de feiten. Bij inbraken in kelders had hij het vooral gemunt op alcoholische dranken. Een van die feiten werden gepleegd in de Hertstraat in Oostende, daar werden maar liefst 126 flessen wijn buitgemaakt. In totaal gaat het om ruim 150 flessen wijn, maar ook cava, amaretto of een grote fles Duvel werden door de Nieuwpoortenaar buitgemaakt. Daarnaast nam hij ook nog muntstukken, boren en twee plooifietsen mee. Hij pleegde enkele van die feiten samen met een kompaan, de 32-jarige Kristof V. uit Oostende. 

De beklaagden kwamen dankzij camerabeelden in het vizier. Op de beelden van de inbraak in de Hertstraat herkende Kenny D. wel V, maar niet zichzelf. Die liet verstek gaan en verklaarde de feiten net andersom. 

Spijt van de gepleegde feiten

Volgens het parket zijn beide betrokkenen beruchte druggebruikers met een uitgebreid strafblad. Het Openbaar Ministerie vorderde respectievelijk twee en één jaar effectieve celstraf, maar de verdediging wierp op dat Kenny D. in het voorjaar van 2018 al werd veroordeeld voor gelijkaardige feiten uit dezelfde periode. Meester Mathieu Langerock vroeg daarom om de bijkomende straf te beperken. D. moest ook zonder deze veroordeling in principe nog tot juli 2021 in de gevangenis blijven. "Ik heb er echt spijt van voor die mensen. Ik was zwaar onder invloed van coke en kalmerende middelen", zei de beklaagde zelf.

Auteurs: 
Jitse Lapeire
Belga