Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanderjeugd schenkt derde plaats Open VLD aan Van Volcem

Vanderjeugd schenkt derde plaats Open VLD aan Van Volcem

Nieuws
02/03/2019

De Brugse schepen Mercedes van Volcem krijgt dan toch de derde plaats op de Open VLD-lijst voor het Vlaams Parlement. De burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd, biedt haar zijn derde plaats aan en schuift nu naar plaats vier.

"Dat lijkt misschien eigenaardig, maar we willen deze Brugse dame haar ambitie niet ontzeggen", zegt Vanderjeugd. "Het was mijn eigen voorstel om die plaats aan te bieden. Dus niet op vraag van de partij, noch op vraag van Mercedes zelf."

(lees verder onder de video)

   Van 3 naar 4 zetels?

   Open VLD heeft de ambitie om 4 zetels in het Vlaams parlement te behalen. Momenteel heeft de partij er nog 3, maar Francesco Vanderjeugd wil nu naar eigen zeggen de strijd aangaan voor een vierde zetel.

   Gisteren was er controverse over de plaats van Vlaams parlementslid en schepen in Brugge Mercedes Van Volcem. Zij kreeg van de partij een lijstduwersplaats voor de Kamer aangeboden, maar had gerekend op de tweede plaats. Die tweede plaats gaat naar wit konijn Kathleen Verhelst, die haar strepen verdiende in de ondernemerswereld.

   Van Volcem reageert nu opgelucht en bedankt de partijleden, maar toch vooral Francesco Vanderjeugd.