Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrachtbrief dodelijke koelcontainer bevatte "koekjes"

Vrachtbrief dodelijke koelcontainer bevatte "koekjes"

Nieuws
28/10/2019

Dat meldt het federaal parket. Die vrachtbrief bleek duidelijk vervalst. De chauffeur van de container is intussen geïdentificeerd, het gaat om een Noord-Ier. Hij is opgepakt.

Belgische speurders zullen eerstdaags naar het Verenigd Koninkrijk vertrekken om daar hun Britse collega's bij te staan in het onderzoek naar de 39 mensen die dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in Essex. Bedoeling is om de verzamelde bewijzen en aanwijzingen naast elkaar te leggen om de respectievelijke onderzoeken vooruit te helpen, aldus Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket.

De speurders zouden nog meer aanwijzingen hebben van de route die de koelcontainer waarin de slachtoffers gevonden werden, heeft afgelegd maar het federaal parket geeft daarover nog geen informatie vrij. Waar de slachtoffers in de koelcontainer zouden geklommen zijn, blijft wel nog een vraag. Zaterdag werd in de haven van Dublin de Ierse chauffeur opgepakt die de oplegger met koelcontainer naar Zeebrugge heeft gebracht. De man kon opgepakt worden door informatie die de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen heeft doorgespeeld aan de Britse autoriteiten. De chauffeur die de koelwagen van Zeebrugge naar Essex bracht, werd woensdag al opgepakt nadat hij de hulpdiensten verwittigde over de lijken in zijn vrachtwagen. Hij wordt onder meer beschuldigd van 39 gevallen van doodslag en moet vandaag voor de rechter verschijnen. Drie andere personen die opgepakt werden in het dossier, werden vrijgelaten op borg.

Vietnamezen

Intussen is er nog geen volledige duidelijkheid over de identiteit van de 39 slachtoffers. Eerst werd vermoed dat het om mensen van Chinese nationaliteit ging maar de laatste dagen zijn er steeds meer vermoedens dat op z'n minst enkele Vietnamezen tussen de slachtoffers zitten.

Lees ook:

 

Auteurs: 
Redactie