Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Weyts: "West-Vlaanderen subsidieert rendez-voushotel maar geen redders"

Weyts: "West-Vlaanderen subsidieert rendez-voushotel maar geen redders"

Nieuws
05/09/2019

In verschillende media, ook bij ons,  trekken de redders aan de alarmbel. Momenteel krijgen ze een provinciale subsidie van 250.000 euro, maar die zou in het najaar worden herbekeken. IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen, kreeg naar eigen zeggen de raad om bij de Vlaamse overheid aan te dringen "dat zij hun verantwoordelijkheid nemen". Vanuit Vlaanderen krijgen de redders momenteel 120.000 euro subsidie.

Ben Weyts haalt vandaag voor aanvang van de vergadering voor de Vlaamse formatie uit naar de houding van de provincies. Hij sneert daarbij naar de subsidie die West-Vlaanderen via Westtoer geeft aan Domaine 10, een exclusief rendez-voushotel in Middelkerke. Een beslissing over eventuele extra Vlaamse middelen voor de strandredders is een zaak voor zijn opvolger, zegt Weyts.

Reactie provincie

De Provincie reageert op de uitspraak van Vlaams minister van Toerisme, Ben Weyts over de subsidies van de Provincie West-Vlaanderen aan de strandredders. “Door de afslanking van de Provincies mochten Provincies niet langer meer zetelen in intercommunales, waaronder het IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen. Maar toch zou de Provincie, volgens Vlaanderen, moeten blijven subsidiëren, terwijl er echt niet alleen West-Vlamingen in de zee zwemmen… Toch laat de Provincie het IKWV niet in de steek, zolang Vlaanderen haar verantwoordelijkheid niet neemt. Zo heeft de Provincie West-Vlaanderen voor volgend jaar voor de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen wel degelijk opnieuw 250.000 euro voorzien in de budgetnota. De nota dient wel nog goedgekeurd te worden bij de budgetbesprekingen door de provincieraad. Wat betreft de subsidie aan Domaine 10: de betaling gebeurde omdat de aanvraag voldeed aan alle voorwaarden van het nieuwe logiesdecreet van Vlaanderen, ingevoerd door Vlaams minister van Toerisme, Ben Weyts.”

Lees ook:

Auteurs: 
Belga