Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Online

Online

Website

Op www.focus-wtv.be vind je een duidelijk overzicht van het meest belangwekkende nieuws uit West-Vlaanderen. Betrouwbaar, relevant en begrijpelijk. We leiden de feiten in en werken ze intussen dieper uit voor ons nieuws. Deze video’s kun je vervolgens (her)bekijken op onze website.

Je krijgt er ook een duidelijk overzicht van onze programma’s, die je ook online kan bekijken. Een topper is ons overzicht van acties en wedstrijden. En wie op zoek is naar een evenement of er zelf eentje organiseert, kan terecht in onze online agenda.

Onze website wordt dagelijks door zo’n 25 000 unieke bezoekers bezocht. Zo’n 30% surft via de smartphone. De website is aangepast voor mobiel gebruik.

We werken constant om een vlot werkende website te kunnen aanbieden. Heb je suggesties om deze nog beter te maken, aarzel niet om jouw tips en suggesties door te sturen (info@focus-wtv.be).

Focus en WTV versturen dagelijks in de vooravond een overzichtelijke nieuwsbrief met de hoofdpunten van de dag, informatie over de inhoud van onze programma’s, interessante video’s en een overzicht van de lopende acties. Op zaterdag krijg je van ons nog een nieuwsbrief met het nieuwsoverzicht van de afgelopen week. Je kunt je hier inschrijven.

Smartphone app

Online first, bij ons is het geen slogan, maar een mindset. Via onze sociale media, onze WhatsAppdienst en onze nieuwsbrieven brengen we het nieuws, doorheen de dag, al tot bij de nieuwsgierige West-Vlaming. Om dat laatste nog vlotter te kunnen - bij wijze van spreken ‘tot in je broekzak’ - brachten we op 1 februari 2018 ook onze eigen Focus & WTV smartphone app op de markt. Vrij te verkrijgen, zowel in Apple Store als in de Play Store. Met correct ingezette pushberichten, wanneer nieuws net binnen en gecheckt is. Zo kan je, waar en wanneer je maar wil, live onze uitzendingen volgen. Of ons jouw nieuws melden, wat jij gezien hebt. 

Sociale media

Sociale media zijn in de journalistiek vandaag niet meer weg te denken. Al onze journalisten zijn actief op Twitter en Facebook. Daarnaast is er op verschillende sociale media ook een algemene account voor Focus & WTV. We zijn vandaag actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Op die sociale mediakanalen posten we de belangrijkste nieuwsfeiten van de dag, aangepast aan het kanaal waarop het nieuws verschijnt. Op Instagram tonen we korte videofragmenten, leuke quotes of beelden van achter de schermen. Op Twitter volgen we de journalisten van dichtbij die van op locatie foto’s en nieuwsfeiten de wereld in sturen. Op Facebook brengen we het belangrijkste nieuws met links, foto’s en videomateriaal.

WhatsApp

Sinds november 2015 versturen we dagelijks de hoofdpunten van het nieuws via WhatsApp. WhatsApp is een gratis berichtenservice op je smartphone waarmee je jouw contacten een tekstbericht stuurt. Zie het als het versturen van een sms’je, maar dan over het internet. 

Wie inschrijft, krijgt dagelijks één berichtje, rond 17.30 uur, met de hoofdpunten van het nieuws. Én een apart berichtje in het geval van breaking nieuws. Meer informatie en inschrijven kan hier.

Nieuwsbrief

Focus en WTV sturen een dagelijkse nieuwsbrief uit met de hoofdpunten van de dag, info over de inhoud van onze programma's, interessante video's en een overzicht van lopende acties en wedstrijden. Klik hier om je in te schrijven voor de dagelijkse nieuwsbrief

Op zaterdag versturen Focus & WTV een extra nieuwsbrief met een overzicht van de hoofdpunten van de afgelopen week. Dankzij deze handige samenvatting van de voorbije nieuwsweek ben je steeds mee met het meest belangwekkende nieuws uit jouw streek. Klik hier om je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief