Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Online

Online

Het televisienieuws om 18 uur (in het weekend om 18u30) staat op de redactie van Focus & WTV uiteraard centraal, maar daarnaast zijn we ook de hele dag online erg actief.

Onze website wordt dagelijks gevoed met heel wat nieuwsartikels, die we ook via onze sociale media kanalen verspreiden.

Website

Op onze website verschijnt veel meer dan de nieuwsfeiten die we ’s avonds in het nieuws brengen. We brengen extra nieuws en extra beeldmateriaal waar in het nieuws geen plaats voor is.

Vanaf 18 uur worden alle videoreportages uit het nieuws op onze website gepubliceerd, maar ook doorheen de dag verschijnt er al video op de website, zoals niet-gemonteerde beelden van breaking nieuws of integrale interviews waarvan slechts een stukje in het nieuws kan worden uitgezonden.

Een team van webredacteurs zorgt voor de constante nieuwsstroom op de website. Ook ’s avonds en in het weekend verschijnen heel wat nieuwsartikels op de website.

Op de redactievloer worden de bezoekersstatistieken van de website nauwgezet opgevolgd. Op een televisiescherm centraal op de redactie kan er realtime gevolgd worden hoeveel mensen de website bezoeken en welke pagina’s ze bekijken. Dat is voor de web- en eindredactie interessante informatie. Op basis daarvan kunnen nieuwsfeiten bijvoorbeeld een belangrijker plaats in het nieuws of op de website krijgen.

 

Smartphone app

Online first, bij ons is het geen slogan, maar een mindset. Via onze sociale media, onze WhatsAppdienst en onze nieuwsbrieven brengen we het nieuws, doorheen de dag, al tot bij de nieuwsgierige West-Vlaming. Om dat laatste nog vlotter te kunnen - bij wijze van spreken ‘tot in je broekzak’ - brachten we op 1 februari 2018 ook onze eigen Focus & WTV smartphone app op de markt. Vrij te verkrijgen, zowel in Apple Store als in de Play Store. Met correct ingezette pushberichten, wanneer nieuws net binnen en gecheckt is. Zo kan je, waar en wanneer je maar wil, live onze uitzendingen volgen. Of ons jouw nieuws melden, wat jij gezien hebt. 

Social Media

Sociale media zijn in de journalistiek niet meer weg te denken. Al onze journalisten zijn actief op Twitter en Facebook. Daarnaast is er op verschillende sociale media ook een algemene account voor Focus & WTV. We zijn vandaag actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Op die sociale mediakanalen posten we de belangrijkste nieuwsfeiten van de dag, aangepast aan het kanaal waarop het nieuws verschijnt. Op Instagram tonen we korte videofragmenten, leuke quotes of beelden van achter de schermen. Op Twitter volgen we de journalisten, die van op locatie foto’s en nieuwsfeiten de wereld in sturen, van dichtbij. Op Facebook brengen we het belangrijkste nieuws met links, foto’s en videomateriaal.