Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schmink en kledij

Schmink en kledij

Onze nieuwsankers (Ann-Sofie, Karl, Tijs, Bart, Davy, Jeroen, Caroline, Charlotte en Xavier) moeten er altijd heel netjes en verzorgd uitzien. Dagelijks een nieuwe outfit is een must. Natuurlijk beschikken onze nieuwslezers niet zelf over een gigantische kleerkast. We kunnen hiervoor rekenen op trouwe sponsors. Op maandagmorgen stuurt de productiekern een mail naar kledingsponsor met daarin wie wanneer presenteert. Zo kan de sponsor de juiste kledij selecteren. In de namiddag haalt de presentator de kledij voor de hele week op.

De nieuwe outfits hangen dan netjes klaar in de schminkkamer, waar de presentator een uurtje voor het nieuws geschminkt wordt. De make-up zorgt ervoor dat het gezicht van de presentator een matte look heeft. Door de felle spots die in de studio hangen zou de presentator zonder make-up te veel blinken. 

De vrouwelijke nieuwsankers gaan voor elke presentatie ook naar de kapper. De mannen gaan niet elke keer, maar ook zij mogen hun haar in model laten leggen door de sponsor.