Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cercle doelman Miguel Van Damme hervalt

Cercle doelman Miguel Van Damme hervalt

Sport
14/06/2019

De 25-jarige doelman werd nog maar begin dit jaar officieel genezen verklaard van leukemie, na een strijd van twee jaar en vijf maanden tegen de ziekte. Bij Van Damme werd in juni 2016 bloedkanker vastgesteld, nadien bleef de Vereniging hem altijd steunen. In de zomer van 2017 mocht hij een contractverlenging ondertekenen in het Jan Breydelstadion en onlangs tekende hij nog bij tot medio 2020, met optie op een bijkomend seizoen.

Persoonlijke boodschap op Instagram

Miguel van Damme postte ondertussen al een boodschap op Instagram. "Het wordt een lange helse strijd, maar ik blijf vechten en zal nooit opgeven."

(lees verder onder de video)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik zal zeker nooit opgeven

Een bericht gedeeld door Miguel Van Damme (@miguelvd16) op

 

De Vereniging ondersteunt hem en zijn familie om zijn herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen. De genezing van Miguel krijgt voor Cercle Brugge dan ook absolute topprioriteit. Uit respect voor Miguel zal Cercle Brugge komend seizoen zijn nummer 16 dan ook niet uitreiken binnen de spelersgroep. Cercle Brugge vraagt iedereen om Miguel Van Damme in alle rust deze moeilijke periode samen met zijn familie en vrienden te laten verwerken.

Miguel Van Damme is sinds 2013 lid van Cercle Brugge. In het seizoen 2015-2016 verdedigde hij het doel van de West-Vlaamse club in 32 competitiewedstrijden. Daarna verdween het voetbal naar de achtergrond nadat bij de keeper leukemie werd vastgesteld. In september 2017 vierde hij zijn rentree in een Bekerwedstrijd tegen Racing Genk. Dit seizoen verdedigde hij drie keer het doel van de Bruggelingen.

Lees ook

Auteurs: 

Nieuw op Focus en WTV: sporttalkshow Offside