Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dendoncker: "Als voetballer wil je altijd winnen"

Dendoncker: "Als voetballer wil je altijd winnen"

Sport
26/06/2018

"Ik hou mij altijd klaar op elk moment, of dat nu tegen Engeland, Panama of Tunesië is", aldus Dendoncker. "Ik ben klaar als de trainer mij nodig heeft."

Dendoncker kwam nog niet in actie tijdens dit WK. "Het is altijd frustrerend om niet te spelen", aldus Dendoncker. "Maar we moeten altijd naar de omstandigheden kijken. De coach doet alles wat hij moet doen om te winnen en punten te pakken."

"Als voetballer wil je altijd winnen"

De Rode Duivels spelen donderdagavond hun derde WK-groepsduel tegen Engeland in Kaliningrad. Beide ploegen wonnen hun twee vorige duels. België en Engeland staan samen op kop in poule G, met evenveel punten én doelpunten uit twee wedstrijden. De vraag is of de Rode Duivels er wel goed aan doen om de wedstrijd te winnen om zo de groepswinst te pakken.

"Er wordt niet echt over gepraat. Iedereen concentreert zich op zijn werk. Als voetballer wil je altijd winnen. Ik denk dat het moeilijk is om een wedstrijd te spelen zonder te willen winnen."

De bondscoach kondigde al wat wissels aan en met Thomas Meunier, Jan Vertonghen en Kevin De Bruyne zullen de drie spelers die al met een geel karton achter hun naam staan meer dan waarschijnlijk niet starten. Bij een tweede keer geel volgt er immers automatisch een speeldag schorsing. Ook Dendoncker is van mening dat het altijd een risico is. "Ik denk dat het niet makkelijk is te starten en op voorhand te zeggen dat je geen geel zal pakken. Als het moet, moet het. Dit is een WK, de omstandigheden zijn toch anders. Bewust een gele kaart pakken? Dat is misschien nog moeilijker. Ik heb het nog nooit gedaan tijdens mijn carrière."

Auteurs: 
Belga