Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Marvelous Nakamba en Arnaut Danjuma verlaten Club Bruggge

Marvelous Nakamba en Arnaut Danjuma verlaten Club Bruggge

Sport
01/08/2019

Vorig seizoen verloor hij na een blessure zijn plek aan Mats Rits. Deze zomer keerde hij na de Afrika Cup niet terug naar Brugge, in de hoop zo een transfer te forceren. Club Brugge vangt voor de Zimbabwaanse international (13 caps) naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro. De Belgische vicekampioen stelt op zijn website dat Villa "bereid was de gevraagde transfersom te betalen".

Arnaut Danjuma

Nog vandaag werd de transfer van Arnaut Danjuma van Club naar Bournemouth afgerond. De Nederlandse international levert de Bruggelingen zo'n 15 miljoen euro op.

De 22-jarige Danjuma werd vorige zomer door blauw-zwart overgenomen van de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen. Hij speelde vorig seizoen 24 wedstrijden voor Club Brugge, waarin hij zes keer scoorde en vier assists gaf, en debuteerde eveneens voor Oranje. Afgelopen weekend stond hij nog in de basis tegen Waasland-Beveren.

Bij The Cherries ondertekende Danjuma een "langdurig contract", zo meldden de Engelsen. "Bournemouth is een heel mooie stap vooruit", zegt Danjuma op de website van zijn nieuwe werkgever.”

Auteurs: