Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zes op een rij voor KV Kortrijk tegen Zulte Waregem

Zes op een rij voor KV Kortrijk tegen Zulte Waregem

Sport
19/10/2019

KV Kortrijk greep de bezoekers van bij het begin bij de keel. Na een eerder - terecht - afgekeurd doelpunt bracht Mboyo de thuisploeg na tien minuten verdiend op voorsprong van op de stip. 1-0. De elfmeter kwam er na een fout van Mensah op Ocansey. Zulte-Waregem maakte in de eerste helft weinig klaar. Scheidsrechter Visser keurde bovendien nog een tweede doelpunt van Kortrijk terecht af. Hornby scoorde van dichtbij maar Kagelmacher had voorafgaand de bal beroerd met de hand.

 

Uitsluiting Berahino 

Het ging zelfs van kwaad naar erger voor de bezoekers. Berahino had al geel gekregen voor een schwalbe en ging nauwelijks vijf minuten later aan het truitje Van der Bruggen hangen. Hij liep zo tegen zijn tweede gele kaart aan. Essevee moest meer dan een uur met tien man spelen.  

Na de pauze ging de ploeg van Yves Vanderhaeghe op hetzelfde elan verder. Kapitein Hannes Van Der Bruggen verdubbelde niet veel later de voorsprong met een afgeweken schot. Bossut bleef kansloos achter.

Zulte-Waregem ging met tien man op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kon de thuisploeg op geen enkel moment pijn doen. KV Kortrijk wint zo verdiend met 2-0. De zegereeks tegen Essevee blijft zo duren. De Kerels schuiven op naar plaats negen in het klassement. 

Auteurs: 
Maxim De Roo