Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hoppefesten doen Veurne daveren op z’n grondvesten

Hoppefesten doen Veurne daveren op z’n grondvesten

Verslag
01/07/2018

Meer hadden ze daar in Veurne inderdaad niet nodig. Onder een stralende zon begonnen de deelnemers al ’s morgens vroeg aan hun wedstrijden. Het toernooi was volledig volzet. De ‘Schoppers’ legden er flink de pees op. In deze categorie focusten de ploegen namelijk op het voetbal. De ‘Hoppers’ daarentegen combineerden maar wat graag het voetbal met een paar pintjes tussendoor. Ook tientallen damesteams namen deel aan het toernooi en vochten onderling om de overwinning.

“Da’s mien muziek si”

Verschillende DJ’s zorgden er vanaf 14 uur voor dat ook de dansvoetjes in beweging kwamen. Je mag er zeker van zijn dat de beats gesmaakt werden. Om het met een quote van een ‘Hopper’ te benoemen: “Da’s mien muziek si” en hij vertrok met zijn zes pintjes. Toen de poulefase eindigde en een grote helft van de teams dus was uitgeschakeld, kregen we meer dansers dan voetballers. Een goede opwarming voor het echte werk dus.

Intussen keken sommigen verbaasd naar het hoofdpodium. Daar stonden al een paar stoelen klaar. “Willy komt toch pas tegen ten tienen?” Correct, maar de leden van zijn fanclub zien liever elke vierkante centimeter van hun schlagergod. Je voelde dat er een lichte aardbeving in aantocht was. De zon zat nu ongeveer in iedereen zijn hart.

De finale van het voetbaltoernooi naderde met rasse schreden. Sommigen volgden toch liever eerst nog snel een WK-match op een scherm naast de bar, om een paar tips voor de volgende editie te krijgen. Een team had alvast zijn plaatselijke Oscar Crucke meegenomen om de tactiek voor volgend jaar vast te leggen. “Onzen tactiek (lees: bier) staat hier achter ons op tafel, misschien hebben we er daar in de toekomst nog meer van nodig.”

Als een leeuw in een kooi

De magen gromden van al dat voetballen en springen, dus was het tijd voor de barbecue. In vijf rijen konden diegenen met een kaart hun bord vol gooien met de standaard ‘vlees en groensels’. Even de batterijen opladen om dan nog een paar uur los te gaan. De finales vonden plaats tussen 18u30 en 19u en leverden een paar mooie doelpunten op. Naast een paar akkefietjes en wat haantjesgedrag, verliep alles in een heel gemoedelijke sfeer. Plezier was belangrijker dan de overwinning.

Iets voor 22u was het dan zover. De naam Willy Sommers schalde nog maar door de luidsprekers of de grote tent (2400m2 !) liep volledig vol. We bevonden ons plots op het grootste schlagerfestival van Europa. De planken daverden en zo’n 12.000 handen zwaaiden een uur lang heen en weer. Wat een feest! Niet alleen de fanclub genoot vanop de eerste rij, de hele tent brulde mee met ‘Als een leeuw in een kooi’. Wat een held!

DJ Thomas Artois, die er al vanaf de eerste editie bij was, zette het feest verder. Om het met de woorden van Franky Loosveld (Wim Opbrouck) te zeggen: “Dans ‘et gat van uw lijf!” Het perfecte voorsmaakje voor de enige echte Regi. Hij sloot de tent op magistrale wijze af. Hoppefesten 2018, een beter begin van de zomer konden de aanwezigen niet wensen. Een jubileum in glans.

PS: Proef nog extra van de sfeer via onze Instagrampagina!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck