Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wevelgem treurt mee na verlies Rode Duivels

Wevelgem treurt mee na verlies Rode Duivels

Verslag
11/07/2018

Na de overwinning tegen Brazilië hadden de Rode Duivels gisteren opnieuw een afspraak met de geschiedenis. Voor het eerst konden we doorstoten naar de finale van een wereldkampioenschap. Enkel Frankrijk stond nog in de weg. Een ploeg die doorheen het toernooi teerde op een goeie organisatie en flitsen van de jonge Mbappé en Griezmann.

Zenuwachtig gedoe

Wij hadden een afspraak in het supportersdorp van Wevelgem. Foodtrucks, springkastelen en een meterslange bar. Alles was aanwezig om er hier een feestje van te maken. Edje Ska & De Pilchards warmden de stemmen op met een paar klassiekers, maar de focus ging naar de match toen de Brabançonne door de speakers galmde.

Je voelde aan alles dat de zenuwen strak gespannen stonden. Bij elk doelgevaar luidden de supporterskreten luider en luider. Hazard kwam dicht bij de openingstreffer en Courtois hield de Fransen van de voorsprong met een sublieme beenveeg. Dembélé (de verrassing van Martinez) en Witsel zetten alle zeilen bij om een zwervende Griezmann in bedwang te houden.

De rust gaf iedereen de kans om uit te blazen en wat bij te tanken. De supporters zagen een hele andere match dan tegen Brazilië, maar zagen ook dat onze Duivels kansen creëerden. “Misschien Mertens en/of Batshuayi er nog ingooien om het wat los te breken” of “Fellaini zal het opnieuw moeten forceren met de kop” waren populaire meningen.

 

“Carcela’ke”

Spijtig genoeg was het de Franse verdediger Umtiti die het forceerde met zijn kop. Opnieuw een stilstaande fase, zoals meer dan 40% van de doelpunten op dit WK. Alle poorten gingen op slot bij de Fransen en er was amper een doorkomen aan. Mertens zwiepte verschillende voorzetten nog voor doel, maar dichter dan Lloris’ vuisten kwamen we niet.

Naar het einde toe vonden een paar Franse spelers het nodig om nodeloos tijd te rekken. Iets wat zowel onze Duivels alsook veel mensen erg irriteerde. Mbappé vond het nodig een “Carcela’ke” te doen, wat hem een educatieve por van Witsel opleverde. De minuten verstreken tergend traag, maar uiteindelijk bleef het 1-0 voor Frankrijk. De Wevelgemenaars dronken en aten de frustraties weg en Edje Ska probeerde nog wat schwung te brengen in de avond.

Kleine finale

Nu is het dus uitkijken naar zaterdag in plaats van zondag. Dan spelen we de kleine finale om 16u tegen Kroatië of Engeland. Ondanks het jammerlijk verlies van gisteren, kunnen we nog altijd onze beste prestatie ooit op een WK realiseren en ook hier in Wevelgem zal de steun opnieuw massaal zijn.

Tot zaterdag!

Via onze Instagramaccount kun je ook nog live-beelden bekijken!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck