Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht: blikvangers week 16

Nieuwsoverzicht: blikvangers week 16

Weekoverzicht
23/04/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op de nieuwsberichten van de voorlaatste week van april. Er zijn die week opvallend veel wegenwerken gestart. Sommige zullen voor heel wat verkeershinder zorgen. 

Start cruciale werken in Kortrijk en Waregem

Deze week is eindelijk gestart met wegenwerken in twee ontzettend belangrijke dossiers in Zuid-West-Vlaanderen.

De aansluiting van de A19 op de R8 in Kortrijk wordt na meer dan 20 jaar aangepakt en een vlechtconstructie moet het fileprobleem op de E17 in Waregem oplossen.  Eindelijk, zeggen velen

Straf: Matthieu Bonne gaat voor 8 triatlons op 8 dagen

Acht volledige triatlons in acht dagen tijd op acht verschillende Canarische Eilanden. Avonturier Matthieu Bonne (28) uit Bredene gaat van 5 tot en met 12 mei zijn zwaarste uitdaging ooit aan.

Ziet hij het wel zitten?

Coalitiewissel in Wervik: Vooruit dumpt Open VLD, burgemeester kan daardoor aanblijven

Vooruit Wervik dumpt zijn coalitiepartner en daardoor kan Youro Casier (Vooruit) burgemeester blijven. Na gesprekken kwamen Vooruit en CD&V naar eigen zeggen “tot een positieve samenwerking waar er ruimte was voor elk hun eigen ideeën en bekommernissen. “

Koning bezoekt onderzoeksschip Belgica in Zeebrugge

Koning Filip bezocht donderdag het nieuwe onderzoeksschip Belgica in de marinebasis in Zeebrugge. Hij was onder de indruk.

Nieuwe trajectcontroles & snelheidscamera's: hier komen ze

In onze provincie komen nog eens 16 trajectcontroles op gewestwegen bij. Dat is onder meer het geval in Oostkamp en Anzegem. Er komen ook nieuwe snelheids- & roodlichtcamera's. Momenteel zijn maar 19 van de 52 huidige trajectcontroles actief, volgens gouverneur Carl Decaluwé.

Auteurs: 
Redactie