Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nog één keer genieten van de zon

Nog één keer genieten van de zon

Weer
22/09/2020

Gaandeweg de middag kan er wel opnieuw wat bewolking opduiken en de wind draait naar het zuidwesten. Vanavond en vannacht is het licht, later wisselend bewolkt. De minima dalen tegen de ochtend naar een graad of 12 terwijl er tegen de ochtend een lokale bui kan vallen.

Buien

Morgen krijgen we gaandeweg de dag met meer buien te maken. Op diverse plekken valt er dan een al dan niet zelfs onweerachtige bui. Het wordt morgen nog een 22-tal graden bij een aanspannende zuidwestelijke wind. In de nacht naar donderdag trekt een storing door. Donderdag is een veel koelere dag. Het wordt dan nog een 17 graden terwijl in de loop van de dag een buienzone doortrekt met regenbuien en ook vrij veel wind. Vrijdag en zaterdag vallen er vervolgens verspreide buien. Dat kunnen onweerachtige buien zijn. Het is dan een stuk koeler met maxima rond 16-17 graden.

Kust

Vandaag krijgen we eerst een grijze start met nevel en mist, later komen er opklaringen bij maxima vanmiddag rond een 22 graden. De naar zuidwest draaiende wind spant daarbij aan. Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met een toenemende kans op een bui tegen de ochtend. Minima rond 12 graden. Morgen wordt het wisselvallig met in de loop van de dag geleidelijk aan verspreide buien. We halen dan nog maximaal een 20-tal graden.

Bekijk ook

Wil je meer weten over het weerbericht voor de komende dagen? Of ben je op zoek naar achtergrondinformatie bij weerfenomenen? Bekijk de website van onze weerman Geert Naessens.

Auteurs: 
Geert Naessens

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox