Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

15 jaar Zon, Zee ... Zorgeloos

15 jaar Zon, Zee ... Zorgeloos

Nieuws
21/06/2021

Het project zorgt ervoor dat de stranden aan onze kust toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen. Zo kunnen ze aan de posten strandrolstoelen ontlenen en assistentie krijgen tijdens de zomermaanden. Nieuwpoort startte 15 jaar geleden met die service. Intussen volgden zes kustgemeenten hun voorbeeld.

Schepen van Toegankelijkheid Frans Lefevre verklaart waarom Stad Nieuwpoort als één van de pilootgemeenten van begin af aan het nut van Zon, Zee … Zorgeloos erkende: “Hier in België beschikken we al bij al over een relatief korte kustlijn. Waardoor het in feite redelijk eenvoudig zou moeten zijn om die strook maximaal toegankelijk te maken, voor iedereen. Optimale kustbeleving is immers een recht."

Eén van de drijvende krachten achter onder andere Zon, Zee … Zorgeloos in Nieuwpoort is Fernand Dasseville. Al 44 jaar zet hij zich in voor het bevorderen van toegankelijkheid in Nieuwpoort. Het stadsbestuur is hem hiervoor bijzonder erkentelijk en bracht daarvoor op gepaste wijze hulde.