Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

50 fotografen nemen foto van favoriet plaatsje aan kust voor expo 'Adembenemende Plekken'

50 fotografen nemen foto van favoriet plaatsje aan kust voor expo 'Adembenemende Plekken'

Nieuws
28/02/2023

Vorig jaar vroeg Westtoer 47 plaatselijke en drie buitenlandse fotografen om verschillende aspecten van de kust in beeld te brengen. Nu hangen hun foto's in de tien kustgemeenten tentoon, vooral aan tramhaltes maar ook bij enkele ondernemers. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde & voorzitter Westtoer: "Dat zijn lokale fotografen, kustbewoners die vanuit hun emotionaliteit en fierheid hun plekje aan de kust willen tonen. We gaan ook over de grens en zo wordt het een route van 80 kilometer adembenemende foto's die je kan gaan bekijken." (lees verder onder de foto)

Johan Töpke is één van de fotografen die zijn favoriete plekje in beeld brengt. Johan is weerfotograaf. "Het is 22 jaar dat ik mijn weerfoto's maak vanuit Middelkerke. Ik leef ervoor, ik ben er voor Middelkerke. Ik geniet. Ik ben blij dat ik dat kan delen met iedereen, vaste verblijvers en tweedeverblijvers."

Sommige foto's gaan over wat je aan zee kan doen, maar ook natuur en rust, architectuur en kust, het maritieme en nostalgie komen aan bod. De foto-expo 'Adembenemende plekken' loopt tot eind augustus. Er is ook een pocketgids met adembenemende trips is en een podcast per gemeente.

Auteurs: 
Redactie