Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Barco en Bekaert maken halfjaarcijfers bekend

Barco en Bekaert maken halfjaarcijfers bekend

Nieuws
19/07/2021

Aan het einde van het eerste semester bereikte het orderboek een recordniveau van 391 miljoen euro. De conversie van bestellingen naar omzet werd evenwel gehinderd door "aanhoudende pandemiegerelateerde beperkingen en in mindere mate door componententekorten". Dat heeft de Kortrijkse beeldvormingsspecialist maandag voorbeurs bekendgemaakt. De omzet voor de eerste jaarhelft kwam uit op 366 miljoen euro, 10 procent lager dan tijdens het eerste semester van 2020. De winst voor de aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen en afboekingen (EBITDA) bedroeg 27,5 miljoen euro, of 7,5 procent van de omzet, tegenover 10 procent voor de eerste helft van vorig jaar en 3,5 procent voor de tweede helft van vorig jaar. Beleggers reageerden slecht op de resultaten. Omstreeks 11 uur noteerde het aandeel Barco met meer dan 13 procent verlies op de beurs van Brussel.

Bekaert

Staaldraadproducent Bekaert heeft een fors beter dan verwachte eerste jaarhelft achter de rug. Dat meldt de staaldraadfabrikant maandagochtend op basis van voorlopige cijfers. Op 30 juli zullen definitieve halfjaarcijfers voorgelegd worden.

De voorlopige cijfers wijzen op een geconsolideerde omzet van 2,3 miljard euro, een stijging met 30 procent in vergelijking met de eerste helft van 2020 en een herstel naar pre-COVID-niveaus. Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBIT) zou uitkomen op 285 miljoen euro, een verdrievoudiging ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. 

Auteurs: 
Belga