Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dolgedraaide patiënte gijzelt vrouwelijke huisarts in Waregem

Dolgedraaide patiënte gijzelt vrouwelijke huisarts in Waregem

Nieuws
28/06/2022

De feiten speelden zich af in de Pelikaanstraat. Aan het huis zijn de sporen van de inval van de politie duidelijk te zien: een raam en een deurraam zijn ingeslagen door de agenten om de dokter te bevrijden.

Wat is gebeurd?

De huisarts was er gisteren op huisbezoek. De patiënte vroeg bepaalde medicatie maar dat wou de huisarts niet geven. Als reactie begon de vrouw zich te snijden met een mes en keerde zich ook tegen de huisarts.

Ook geslagen met een stok

"De vrouwelijke arts werd opgesloten en meer dan één uur gegijzeld", zegt de woordvoerder van het parket. "Ze probeerde te ontsnappen via het raam en raakte daarbij gewond. De arts kreeg ook slagen met een stok." Uiteindelijk was het de dokter zelf die de politie telefonisch kon verwittigen.

De politie kwam ter plaatse, drong de woning binnen en kon de arts bevrijden. De dolgedraaide patiënte kon zich daarna nog een tijdje verschansen in de woning, zegt het parket.

Het Bijzondere Bijstandsteam kwam ook ter plekke en die kon de vrouw uiteindelijk arresteren. Zij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

LEES OOK:

 

Auteurs: 
Redactie