Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Festivals nog wat langer in het ongewisse

Festivals nog wat langer in het ongewisse

Nieuws
15/07/2021

Vanaf 13 augustus zouden grote festivals weer mogelijk zijn, maar ook deze versoepeling hing nog af van de coronacijfers. En die zitten de jongste tijd weer in stijgende lijn. Bij sommige festivals weegt de onzekerheid en de angst voor het virus op de ticketverkoop, maar de organisatoren zijn ervan overtuigd dat ze 100 procent veilig kunnen mensen ontvangen.

Zo ook de organisator van het W-festival in Oostende. Dat staat van 25 tot 29 augustus. Het mikt met toppers als The Human League en OMD op een ouder publiek, 10.000 per festivaldag. De organisatie staat klaar om aan de strengste eisen te voldoen. Organisator Erik De Ridder: "Ik denk dat er weinig veiligere omgevingen zullen zijn dan een festivalterrein. Wij gaan ons 100 procent houden aan de richtlijnen. Niemand komt binnen die niet gevaccineerd is, of een negatieve pcr-test kan voorleggen. We gaan zelfs ter plaatse testen afnemen. Iedereen die het festivalterrein wil binnenkomen, maar geen geldig attest heeft, gaan wij nog kunnen testen."

Federatie blijft geprekken voeren

De ticketverkoop voor het W-festival loopt nog, Land of Love in Torhout was op drie weken tijd uitverkocht. 5000 mensen staan er op 28 augustus op de wei, of helemaal niemand. Het FMIV, de federatie van muziekfestivals, blijft ondertussen met de overheid onderhandelen over de voorwaarden om te organiseren.

Auteurs: