Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kunstenaar Nick Ervinck toont werk in geboortestad

Kunstenaar Nick Ervinck toont werk in geboortestad

Nieuws
12/05/2022

Zijn visitekaartje is het combineren van nieuwe technieken, zoals 3d-printen, met oude technieken als met de hand schilderen en ook keramiek. Op de tentoonstelling zijn vooral tekeningen te zien.

"Iemand van laatste generatie"

3D-sculpturen en keramiek, dat zijn we gewoon van Nick Ervinck. In Roeselare verrast hij ons met vooral tekeningen, zelfs een muurtekening. Hij vertrekt vanuit zijn voorstudies van sculpturen, computerprints en 3D-prints en bewerkt die letterlijk met stift of pastel.

"Op dat vlak kun je mij zien als iemand van de laatste generatie die met zijn ene voet in de traditionele wereld staat en met zijn andere voet in een nieuwe wereld. Dat is waar ik me thuis voel: om die twee werelden te gaan combineren", zegt kunstenaar Nick Ervinck.

(lees verder onder de foto)

Nog 3 expo's

Slechts één 3D-geprint werk op de expo, de andere sculpturen zijn met de hand gemaakt. Suggestieve kleurrijke beelden waar je natuurelementen als rotsen, dieren of bloemen in kunt zien. Een eigen aparte wereld.

Dit jaar staan er in ons land nog drie tentoonstellingen met nieuw werk op het programma. Ervinck is heel productief.

"Ik heb het geluk dat ik een heel team achter me heb en dan kun je wat meer verzetten. Het is een proces dat groeit. Het is de passie. Je wil je ideeën spruiten, je wil die fysiek zien. Die niet coronagewijs opsluiten maar die aan het publiek tonen."

Internationaal bekend

Nick Ervinck is bekend van New York over Berlijn tot in Moskou. Volgend jaar is er een grote tentoonstelling in Dublin, vorig jaar lokte hij 85.000 bezoekers naar zijn expo in Finland. Toch is hij ook blij om in Roeselare te zijn, zijn geboortestad, waar hij voor drie jaar benoemd is tot cultureel ambassadeur.

Auteurs: