Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

N-VA stelt topkandidaten voor

N-VA stelt topkandidaten voor

Nieuws
30/01/2019

Nu boegbeeld Geert Bourgeois de Europese lijst trekt, kiest de partij resoluut voor verjonging op de Vlaamse lijst en die voor de kamer. De huidige mandatarissen zoals Brecht Vermeulen uit Roeselare staan wat lager op de lijsten dan bij de vorige verkiezingen. De partij kiest wil in onze provincie sterk staan in centrumsteden en aan de kust.

Kamer

"Zoals reeds bekend trekt Sander Loones de Kamerlijst voor N-VA in West-Vlaanderen," zegt N-VA. "Yngvild Ingels uit Menen, een nieuwkomer in de politiek, wordt zijn  'running mate' op de tweede plaats. De top zeven wordt vervolledigd door Björn Anseeuw, uittredend Vlaams Parlementslid en schepen in Oostende (plaats 3), Koenraad Degroote, Kamerlid en burgemeester van Dentergem (4), Brugs Kamerlid An Capoen (5), Roeselaars Kamerlid Brecht Vermeulen (6) en Dimitry Soenen, kersvers schepen in Ieper (7). Daphné Dumery, de kersverse burgemeester van Blankenberge wordt co-lijstduwer, samen met Jean-Marie Dedecker, die als onafhankelijke kandidaat de N-VA-lijst versterkt."

Vlaams Parlement

"Ook voor het Vlaams Parlement waren de kopman- en kopvrouw reeds bekend: Vlaams volksvertegenwoordiger en Izegems burgemeester Bert Maertens is lijsttrekker en nieuwkomer Maaike De Vreese uit Brugge komt op de tweede plaats", schrijf N-VA in een persbericht. "Op de derde plaats komt Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen in Kortrijk Axel Ronse, gevolgd door Wilfried Vandaele, Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van De Haan (plaats 4). Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser staat op de vijfde plaats, Gijs Degrande, gewezen schepen in Beernem op zes, huidig Kamerlid Rita Gantois uit Koksijde op zeven en Iepers schepen Eva Ryde op acht. Vlaams parlementslid Danielle Godderis-T'Jonck uit Alveringem duwt de Vlaamse lijst."

Lees ook:

 

Auteurs: