Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw 5G-lab in Howest voor bedrijven en industriepartners

Nieuw 5G-lab in Howest voor bedrijven en industriepartners

Nieuws
13/06/2022

Vandaag hebben beide partijen een Memorandum of Understanding ondertekend voor de creatie van dat 5G-lab. Hiermee gaan zowel Proximus als Howest akkoord met de samenwerking.

Groeien op technologievlak

5G is de vijfde generatie van de mobiele telecommunicatie. Je zal er sneller mee kunnen surfen en de verbindingen zullen ook betrouwbaarder zijn. Minder evident is hoe het volledige potentieel van 5G-technologie kan worden gerealiseerd. Ervaringen uit landen die al verder staan in hun 5G-traject, leren dat samenwerkingsverbanden dat traject kunnen vergemakkelijken.

Het lab zal ook gebruikt worden door studenten uit de opleidingen Digital Arts & Entertainment, Multimedia & Creative Technology en Cyber Security Professional. Zo kan Howest het potentieel van 5G-technologie benutten om verder te blijven groeien als kenniscentrum voor nieuwe technologieën, bijvoorbeeld op het vlak van gaming.

Volgend academiejaar

Concreet zal Proximus in een eerste fase een ‘mobile private network’-oplossing (MPN) installeren, waarbij een aantal ruimtes op de Howest-campus worden uitgerust met indoor 5G-connectiviteit. De bedoeling is dat het platform in de loop van het academiejaar 2022-2023 operationeel is. Geïnteresseerde bedrijven kunnen vervolgens testruimte huren en krijgen de nodige ondersteuning om hun testopstelling te realiseren. Afhankelijk van hun voorkeur werken ze alleen of samen met de Howest-studenten en expertise van Proximus.

Auteurs: 
Redactie