Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Supporter Anderlecht krijgt werkstraf en stadionverbod voor graffiti op Club-stadion

Supporter Anderlecht krijgt werkstraf en stadionverbod voor graffiti op Club-stadion

Nieuws
13/04/2021

De rechter legde hen allebei ook een jaar stadionverbod op.

De conciërge van het Jan Breydelstadion merkte de feiten van de vandalisme op 28 april 2019. 'We are RSCA', 'Puta FCB' en 'acab' (all cops are bastards red.) stond er in de graffiti onder andere te lezen. Later die bewuste dag werd trouwens de beladen wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht gespeeld. Club liet de opschriften dan ook onmiddellijk verwijderen.

Nummerplaatherkenning

Via camera's met nummerplaatherkenning kwamen een 20-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Meise in het vizier van de speurders. Ze bekenden dat ze verantwoordelijk waren voor in totaal 24 tags aan het stadion en aan het politiekantoor. De procureur vorderde voor beide beklaagden een werkstraf en een gerechtelijk stadionverbod van een jaar.

Haat tegenover Club

De Anderlecht-fans legden uit dat ze zich lieten meeslepen in hun haat tegenover Club Brugge. De advocaat van de jonge vrouw omschreef de feiten als een jeugdzonde. Sindsdien is ze naar eigen zeggen zelfs niet meer geïnteresseerd in voetbal. De verdediging vroeg met succes om opschorting van straf uit te spreken.

Lees ook

Auteurs: