Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tielt: Gewapende man overmeesterd, hij wordt verdacht van poging moord

Tielt: Gewapende man overmeesterd, hij wordt verdacht van poging moord

Nieuws
12/10/2021

Boog gericht op politiemensen.

Het incident begon vanmorgen bij een interventie van de politiezone Tielt. Toen een patrouille de man van 42 wilde benaderen, maakte hij gebruik van een boog tegenover de politiemensen. De bijzondere interventie-eenheden werden ter plaatse geroepen en de politie bracht een veiligheidsperimeter aan rond de woning van de man. De scholen in de buurt moesten de leerlingen een tijdje binnenhouden van de politie. Over de middag mochten ze dan toch de school verlaten via een alternatieve weg..

Overmeesterd door politie

Iets over 14u is de man overmeesterd door de agenten van het Speciale Interventieteam. Achteraan het huis kan je duidelijk zien dat een raam is stuk geslagen tijdens de interventie (zie foto's hieronder). Hij is in een busje van de politie weggebracht. De man zal worden verhoord op verdenking van poging tot moord.

 

Scholen even in lockdown

De leerlingen van enkele scholen in de buurt mochten de school tijdelijk niet verlaten maar over de middag kon dat toch. Dat liet Stad Tielt rond 12u weten op Facebook: "De leerlingen van de scholen in de omgeving van de Stationstraat kunnen de scholen via alternatieve wegen op een veilige manier verlaten."

 

Vorige week ook in Kortrijk & Waregem scholen afgesloten

Het incident doet denken aan het incident vorige donderdag op de Kortrijkse campus van Hogeschool Vives en later in Waregem. Daar gingen de scholen in lockdown nadat een jongeman (18) werd gesignaleerd met een wapen.

Auteurs: 
Redactie